Verhaal zoekt liefde

Recensie Verhaal zoekt liefde, Lisa Wingate

Inge: een aanrader voor iedereen die van een romantisch verhaal met toch ook wat actie houdt!

Verhaal zoekt liefde

| auteur: Lisa Wingate | uitgeverij: Verhoeve | paperback en e-book | recensent: Inge van de Vegte | 

Recensie Verhaal zoekt liefde

Inhoud

In Verhaal zoekt liefde lees je hoe het leven van Jen Gebbs eruit ziet. Ze heeft net een nieuwe baan bij de prestigieuze uitgeverij Vida House Publishing, van George Vida. Een paar dagen nadat Jen daar is begonnen, vindt ze opeens een oude envelop op haar bureau, zonder contactgegevens van de auteur. In de uitgeverswereld gaat het verhaal dat binnen het bedrijf van Vida er een ‘slush mountain’ is, waar niemand mag komen, behalve George Vida zelf. Het is een klein enorme berg met toegestuurde werken die nog door niemand zijn bekeken. Zal het manuscript De verhalenhoeder daarvan afkomstig zijn?!

In eerste instantie durft Jen niemand in vertrouwen te nemen, maar als ze door heeft dat dit haar haar baan kan kosten, licht ze toch haar manager in. Zij weer ook van niets, maar raadt Jen aan goed na te denken of ze verder in wilt duiken of dat ze net doet alsof het niet gebeurd is.

Jen heeft echter al een paar pagina’s van het manuscript gelezen en is er helemaal door in de ban geraakt. Opgeven is dus geen optie! Na het volledig te hebben gelezen, heeft Jen het vermoeden dat het wel eens geschreven zou kunnen zijn door Evan Hall, die bekend is geworden door de Tijdreizigers.

Ze besluit dat ze niet anders kan dan George Vida hierbij te betrekken. Hij blijkt enthousiast te zijn en besluit Jen op onderzoek uit te sturen. Maar laat Evan Hall nou net in de buurt wonen waar Jen vandaan komt en waar ze eigenlijk nooit meer naar toe terug zou willen gaan. Omdat weigeren eigenlijk geen optie is, vertrekt Jen toch. Lukt het haar om in contact te komen met Evan Hall? Is hij inderdaad de schrijver van het manuscript? Kan ze het verleden achter zich laten?

Persoonlijke leeservaring

Inge: Leuk dat je 2 verhalen in 1 boek leest, omdat alle hoofdstukken van “De verhalenhoeder” zijn opgenomen in het boek. De verhaal van de belevenissen van Jen worden afgewisseld met de belevenissen van Sarra en Rand uit “de verhalenhoeder”. Het is echter niet zo dat het verwarrend is, het is altijd duidelijk of je met Jen aan het meelezen bent of in “de verhalenhoeder”, of dat je leest in “verhaal zoekt liefde”.

De schrijfstijl is prettig, het boek leest makkelijk. De titel is goed gekozen en dekt achteraf gezien de lading van heel het boek. Wel vind ik het jammer dat het een behoorlijk open einde is, had graag willen weten hoe het leven van Jen er na een paar maanden uit zou zien. Maar misschien is dat omdat er een vervolg komt?!

Verhaal zoekt liefde is een mooi boek, waarbij je echt meeleeft met de hoofdpersonen. Kortom een aanrader voor iedereen die van een romantisch verhaal met toch ook wat actie houdt!

Indien je benieuwd bent naar de schrijfstijl van Lisa Wingate, kan je hier een inkijkexemplaar inkijken.

Gerelateerd

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten