Ver van huis

Recensie Ver van huis, Peter Carey

Ver van huis gaat over veel meer dan een race…het toont het Australië van de aboriginals en het belang van je eigen identiteit.

Ver van huis

| auteur: Peter Carey | uitgeverij: De Bezige Bij | paperback en E-book | recensent: Fany van Hemelen |

Recensie Ver van huis

Inhoud

Ver van huis gaat over de avonturen van de ruimdenkende vrouw Bobsie in de jaren 50. Ze is gek op hard rijden, heeft een eigen mening, is onafhankelijk en nergens bang van. Bobsie zorgt hiernaast vol overgave voor haar kinderen en doet alles om haar man Titch te steunen.

Door haar inzet wordt Titch een succesvol autohandelaar en onder haar invloed beginnen ze aan een gewaagd plan. Omdat ze samen met haar echtgenoot de Redex Trial Race gaat rijden, laat ze  haar kinderen, met pijn in het hart, tijdelijk achter. Gelukkig kan ze rekenen op haar zus om voor haar kinderen te zorgen tijdens hun deelname aan de race. Deze lange rally zal hun langs onherbergzame en avontuurlijke plaatsen brengen en is niet zonder gevaar.

Tijdens de moeilijke rit wordt hun aparte buurman Willie hun navigator. Deze leraar werd geschorst nadat hij een leerling uit het raam liet bungelen. Hij is geïntrigeerd door Bobsie en zeer goed in kaartlezen. Uiteraard is hij dus een aanwinst voor het team.

Tijdens de race komt het team allerlei onverwachte situaties tegen. Uiteindelijk worden ze niet enkel met het landschap maar soms ook met het heden en verleden van zichzelf geconfronteerd. Na de race is niets nog zoals het was. Ver van huis is een spannende roman over op zoek gaan naar  je identiteit.

 

Persoonlijke Leeservaring

Fany: Wat een verrassing had Ver van huis in petto. Ik dacht dat dit hoofdzakelijk een verhaal over een race was, maar het is veel meer dan dat. Het verhaal vertelt over het leven van gewone mensen en toont het belang van identiteit. Fijn aan dit boek vond ik de ontwikkeling van de personages en hun avonturen. Er is de racende dame, de gevoelige leraar en de weergave van de cultuur van de aboriginals.

Voor mij zat de kracht van Ver van huis vooral in de gedetailleerde beschrijvingen van de avonturen en de karakters van de personages en hun verdere evolutie. Door het gebruik van de twee stemmen van Bobsie en Willie leerde ik op verschillende manieren over Australië. Na het lezen van Ver van huis weet ik meer over de echte bewoners van Australië en genoot ik van een boeiend en doordacht verhaal.

Ver van huis is een titel die ik interpreteer als ver van je land maar ook van jezelf.  Persoonlijk vind ik deze titel uitstekend gekozen voor dit boek want deze staat symbool voor de inhoud.

 

Winactie Ver van huis

Regels voor deelname:

(LET OP! De standaard regels voor deelname zijn per 11 april 2018 gewijzigd.)

  • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
  • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

Afhandeling winacties:

  • Winacties eindigen ‘standaard’ een ruime week na de plaatsingsdatum op zondag middernacht. (Indien hier vanaf wordt geweken, staat dat in de betreffende winactie vermeld.)
  • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten