uitverkoren

Recensie Uitverkoren Linda Jansma

Uitverkoren is het vervolg op schaduwkinderen van de serie Cirkel van het kwaad. Het is een boek van Nederlandse bodem en verdient het om gelezen te worden.

uitverkoren

| auteur: Linda Jansma | uitgeverij: Crime Compagnie | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Uitverkoren deel 2-Cirkel van het kwaad

Inhoud

Officier van Justitie Jules Declerck wordt samen met haar collega’s belast met de dood van een man op het station in Leeuwarden. Op hetzelfde moment heeft de journalist Harry Simones, voormalig partner van Jules, een afspraak op het station met een vrouw die hem anoniem belt. Door de afzetting mist hij de afspraak maar hij wil haar vinden.

Korte tijd later raakt een vrouw betrokken bij een ongeluk waar Harry bij is. Wat lijkt op 2 verschillende zaken blijkt later in het verhaal toch niet zo te zijn. Jules en haar collega’s stuiten op een sekte welke gehuisvest is in een kasteel. Maar waarom krijgt Jules zo’n vervelend gevoel als ze de sekteleider Elijah Schillinger ontmoet? Heeft ze deze man al eerder ontmoet?

Ondertussen wordt ze gebeld door de non die vertelt dat haar overleden broer een doos voor haar heeft achterlaten voor dat hij vermoord is. Maar hoe wist hij dat Jules daar verbleef? Ze had hem al jaren niet meer gezien. Eenmaal thuis zet ze de dozen in haar kamer en laat ze ongeopend staan. Is dit een verstandige keuze?

Langzaam aan komen ze op het spoor waarom deze 2 mensen vermoord zijn. Jules schroomt niet om zichzelf in gevaar te brengen om de laatste steen boven te krijgen. Zal ze iedereen kunnen ontmaskeren?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (40): Wat weet Linda Jansma met dit tweede deel de lezer weer te pakken. Het eerste deel heb ik ook gelezen waardoor ik de personages zoals Harry en Jules zag groeien. De onderlinge relaties worden sterk weggezet zodat ik steeds maar wilde lezen. Gaandeweg het boek dacht ik te weten waar het verhaal heen ging. Niks was minder waar. De climax is zo sterk dat ik niet kan wachten op het laatste deel van deze triologie. Klopt mijn gevoel? Zal het derde deel echt gaan eindigen zoals ik vermoed?

Linda Jansma heeft een beeldige en prettige schrijfwijze. Ik ken Leeuwarden en omgeving niet maar Linda Jansma weet dit goed te beschrijven. Het is een verhaal dat echt gebeurd kan zijn, zowel qua omgeving als personages.

Uitverkoren is echt een boek van Nederlandse bodem en verdient het om gelezen te worden.

 

Namens de uitgeverij mogen wij 3 exemplaren van Uitverkoren in EPUB-vorm weggeven met een winactie.

3 x Winactie uitverkoren (EPUB)

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je uitverkoren wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 22 oktober middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten