Uitgerekend wij

Recensie Uitgerekend wij, Monika Peetz

Uitgerekend wij is een luchtige roman die zo mee kan in de koffer voor de (zomer)vakantie! 

Uitgerekend wij

| auteur: Monika Peetz | uitgeverij: Ambo/Anthos | paperback en e-book | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Uitgerekend wij

Inhoud

Het verhaal van Uitgerekend wij wordt verteld door Tom. Hij is 29 jaar en zijn ABC-zussen zoals hij ze noemt (Anja, Beate en Clara) vinden dat het hoog tijd wordt dat hij een vriendin krijgt. Zelf is hij het daar ook wel mee eens. Volgens zijn formule waarbij hij de variabelen heeft aangepast zodat ze een wiskundig onderbouwd antwoord geven op de vraag hoeveel potentiële vriendinnen er in zijn woonplaats Berlijn zijn, blijven er van de 1.779.366 vrouwen zes kanshebsters over. Zie die maar eens te vinden! Hij besluit zich in te schrijven op de datingsite Eén plus 1. De zware taak om een match te vinden voor Tom wordt toegewezen aan Nico. Ze mailen heel wat heen en weer, totdat Nico Lisa aan Tom voorstelt. Het dreigt al fout te gaan voordat ze elkaar hebben ontmoet, maar na veel omwegen komt het er dan toch van. Om er achter te komen of Lisa aan zijn criteria voldoet moet Tom zich in behoorlijk wat bochten wringen, wat tot hilarische en gênante situaties leidt.

Persoonlijke Leeservaring

Inge (33): Uitgerekend wij is een grappig boek, al heb ik me wel regelmatig geërgerd aan de ver doorgevoerde cijfer-obsessie van Tom, wat bijvoorbeeld blijkt uit onderstaand stukje;

“Hoelang duren dingen? In- en uitademen: drie seconden. Vacatures checken: 50 seconden. Sollicitatieformulier versturen: drie minuten. Bij Doro’s cola bestellen: vijf minuten. Een gemiddelde griep: vijf tot tien dagen.”

Verder las het boek makkelijk weg, onder andere door de korte hoofdstukken, de ik-vorm heb ik niet als storend ervaren. Het verhaal is redelijk voorspelbaar en een beetje diepgang heb ik wel gemist.

Ben blij dat ik niet vooraf de achterflap heb gelezen, daar wordt een situatie verklapt wat ik het leukste stuk van het boek vond.

Conclusie
Uitgerekend wij is op Bol.com beoordeeld met 3,5 ster (1 x 3 en 1 x 4), op Hebban krijgt het boek 3 sterren (van 11 personen). De boeken van Monika Peetz rond de Dinsdagvrouwen worden op beide sites wat hoger beoordeeld. Daar ben ik zeker wel nieuwsgierig naar geworden, maar Uitgerekend wij zou ik omschrijven als een leuk tussendoortje.

Winactie Uitgerekend wij gesloten

Onlybyme namens de uitgeverij een exemplaar van ‘Uitgerekend wij’ aan een liefhebber van een luchtige roman weggeven met deze winactie. Een boek dat zo mee kan in de koffer op vakantie, of in de tuin voor veel genot kan zorgen onder de parasol.

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 21 mei middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten