Tweede kans

Recensie Tweede kans, Karen Kingsbury

‘Een krachtige roman over de drie krachtigste dingen in de wereld. Geloof, hoop en liefde.’

Tweede kans

| auteur: Karen Kingsbury | uitgeverij: Voorhoeve | paperback en e-book | recensent: Wendy van den Berg |

Recensie Tweede kans

Inhoud

Jade en Tanner waren als kind al de beste vrienden. Doordat de ouders van Jade gingen scheiden en verhuizen, raakten ze elkaar uit het oog. Als volwassenen komen ze elkaar toevallig weer tegen doordat Tanner voor een half jaar stage gaat lopen vlak bij de woonplaats van Jade.

De klik is er nog steeds en Tanner laat haar in die zomer kennis maken met de kerk. Jade is al die jaren erg eenzaam geweest zonder moeder en met een vader die alcoholist was. Ze wil ergens bij horen en geloven in een beter leven en in hun toekomst samen. Aan het eind van de zomer vertrekt Tanner naar Hongarije om meer te leren over de godsdienstvrijheid en er zo voor te zorgen dat het blijft bestaan. Hij vertrekt alleen niet voordat hij met Jade de afspraak heeft gemaakt om te gaan trouwen.

Net na zijn vertrek ontdekt Jade iets verschrikkelijks dat heel haar toekomstplannen overhoop gooit. In haar zoektocht naar hulp wordt ze van Tanner losgerukt om zo een andere toekomst tegenmoet te gaan. Jade trouwt met een andere man om haar toekomst zeker te stellen. Dit is niet de toekomst waar ze op hoopte maar beter was er niet, ze moest het er mee doen.

Na 10 jaar loopt haar huwelijk op de klippen en belandt ze in een rechtszaak over de voogdij van haar kind. Haar wereld stort compleet in want haar hele leven draait om dit kindje. Het enige wat haar enigszins overeind houdt is haar geloof en…

Persoonlijke leeservaring

Wendy(40): Dit is een ontzettend mooi boek over de drie krachtigste dingen in de wereld. Geloof, hoop en liefde. Deze drie zijn goed in balans en naar mijn mening is er niet een die er uitspringt. Het vloeit mooi in elkaar over en zo laat de schrijfster ook zien dat alles in verbinding staat met elkaar. Ik werd heel erg meegenomen in het verhaal en ondanks dat ik een heel stuk voor het einde al kon raden hoe het af zou lopen, kon ik niet stoppen met lezen.

Je krijgt de verhalen van Jade en Tanner allebei mee. Wat er is gebeurd in de periode dat ze niet bij elkaar waren en wat ze voelden en dachten. Dat maakt voor mij een verhaal compleet. Ik bleef niet na het boek met vragen zitten want het verhaal is afgerond en klaar. Geen enkele gedachten na het lezen over, hadden ze maar dit of hadden ze maar dat. Nee, het verhaal is van het begin tot het eind duidelijk.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten