Tussen zussen

Recensie Tussen zussen, Cathy Kelly

Tussen zussen is een roman met niet alleen maar rozengeur en maneschijn, maar waarin op een luchtige manier ook aandacht voor zwaardere problemen is.

Tussen zussen

| auteur: Cathy Kelly | uitgeverij: Boekerij | paperback en E-book | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Tussen zussen

Inhoud

Cassie en Coco zijn op jonge leeftijd door hun moeder in de steek gelaten. Samen met hun vader zijn ze toen bij oma Pearl gaan wonen, die hen grotendeels heeft opgevoed. Cassie houdt veel ballen in de lucht, ze is de spil in haar gezin met Shay en hun twee tienerdochters. Cassie probeert het haar schoonmoeder naar d’r zin te maken, ze heeft een baan met veel verantwoordelijkheden en daarnaast is ze natuurlijk ook zus. Coco leidt een heel ander leven. Een paar jaar geleden heeft ze haar verloving verbroken, sindsdien lijkt ze de eeuwige vrijgezel te zijn. Ze heeft een eigen winkel in vintage-kleding en brengt veel tijd door met haar vriendin Jo en haar dochter Fiona.

Als beide zussen afzonderlijk van elkaar in een situatie terecht komen die veel impact op hun levens heeft, blijkt pas hoe diep het verdriet om het verlies van hun moeder zit. Ook wordt eens te meer duidelijk hoe belangrijk een goede relatie met de rest van de familie is.

De drie vrouwen spelen afwisselend de hoofdrol in de verschillende hoofdstukken van Tussen zussen. Weet Cassie ook dit probleem te tackelen? Durft Coco zich toch open te stellen voor de liefde van een man? Hoe sterk is hun onderlinge band?

Persoonlijke Leeservaring

Inge (34): Tussen zussen is een boek dat ik met veel plezier heb gelezen, ik had bijna het gevoel dat ik onderdeel uitmaakte van de familie.

Onderstaand vond ik een hele treffende passage;

“De schizofrenie, een woord dat in hun huis bijna nooit werd uitgesproken, had allebei haar ouders van haar afgenomen en het moeilijkst was nog wel dat ze het allemaal geheim moesten houden. Niemand mocht het weten. Waarom niet? vroeg Marguerite zich af. Waarom mag je wel praten over iemand die een hartaanval heeft gehad en niet over iemand bij wie de aanval eindeloos blijft doorgaan in haar hoofd?”

Zelf had ik daar nooit zo over nagedacht, maar het is natuurlijk wel de realiteit in de meeste levens waar gekampt wordt met psychische problemen. Aan de ene kant heel begrijpelijk dat er niet mee te koop wordt gelopen. Aan de andere kant denk ik (zonder er zelf ervaring mee te hebben, dus puur vanuit mijn gevoel) dat begrip vanuit de buitenwereld zeker zou kunnen helpen en het leven op bepaalde momenten minder zwaar kan maken voor de betreffende persoon en zijn of haar gezinsleden. Ik vraag me af of de schrijfster vanuit haar eigen ervaring schrijft. Is dit boek een manier om, terloops, aandacht te vragen voor mensen met psychische klachten? Bij mij heeft het in ieder geval mijn ogen geopend.

Pas bij het maken van deze recensie bedacht ik me dat er ook een proloog in het boek zat, nu ik er even over nadenk vind ik het sterk dat je die link niet tijdens het lezen legt, maar dat de puzzelstukjes achteraf wel op hun plaats vallen.

Tussen zussen is de vijfde roman van Cathy Kelly in vijf jaar tijd (ze schrijft al ruim 20 jaar), hopelijk blijft ze voorlopig in dit tempo door schrijven!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten