Tot zwijgen gebracht

Recensie Tot zwijgen gebracht, Cecile Stok

Tot zwijgen gebracht. Hoe ga je om met je emoties én je omgeving als je vader plots vermoord wordt?

Tot zwijgen gebracht

| auteur: Cecile Stok | uitgeverij: Droomvallei | paperback | recensent: Wendy van den Berg |

Recensie Tot zwijgen gebracht

Inhoud

Tot zwijgen gebracht is het waargebeurde verhaal van Cecile Stok. In het boek heet de hoofdpersoon echter Mirna. Er zijn wat namen en details aangepast in verband met de privacy, maar dat maakt het verhaal niet minder beladen. Mirna verliest haar moeder en vader als ze begin 20 is. Dit verhaal gaat vooral over het overlijden van haar vader en hoe daar mee om te gaan. Zeker omdat hij met geweld om het leven is gebracht.

Cecile heeft geleerd dat zwijgen de beste manier is om er mee om te gaan. Ze schaamt zich voor dat haar vader vermoord is en probeert zoveel mogelijk uit de schijnwerpers te blijven. Tot er een aantal jaren later iets gebeurt waardoor ze weer terugkeert in haar verleden.

Dit keer gaat ze echter op onderzoek naar de feiten van de moord en kan eindelijk de verwerking beginnen. Zal ze het inderdaad kunnen verwerken en de schaamte opzij kunnen zetten? Hoe denkt ze over de dader en hoe doorbreekt ze het zwijgen?

Persoonlijke Leeservaring

Wendy: De kaft alleen al van Tot zwijgen gebracht, maakte dat ik aangetrokken werd tot dit boek. Een vader die met zijn rug naar, waarschijnlijk, zijn dochter staat en beiden staan ze wat voor zich uit te staren. Wat is de gedachte hierachter?

Ik heb het boek in één ruk uitgelezen. Viel hierbij van de ene verbazing in de andere en kan niet anders dan meeleven met Mirna. Mijn eigen vader leeft helaas ook niet meer en de gevoelens en situaties die hierover werden beschreven, kwamen soms hard binnen door de herkenning. Dat gaf voor mij een enorme meerwaarde aan dit verhaal omdat ik erg kon meeleven met Mirna.

Cecile beschrijft ook hoe het traject van de dader verloopt en hoe zijzelf in dit traject zat. Wat er voor de dader allemaal gedaan werd en hoe Mirna haar eigen weg naar verwerking moest zoeken. Je voelde het ongeloof tijdens het lezen.

Mirna is gelovig en geeft in het begin van het boek aan dat ze zich niet kan indenken dat mensen opzettelijk kwade bedoelingen hebben. Hoe kan ze deze gedachte op één lijn krijgen met het feit dat haar vader vermoord is?

Ik vind het ontzettend stoer van Cecile dat ze dit verhaal zo op papier heeft kunnen zetten. Het is een intens boek geworden dat veel lezers een gevoel van herkenning zal geven. Wat dat betreft is dit echt een aanrader en ik vind het dan ook erg fijn dat we hier een winactie van konden maken.

 

Winactie Tot zwijgen gebracht

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Tot zwijgen gebracht wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 31 december middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten