The white rose

Recensie The white rose, Amy Ewing

The white rose heeft een langzame start, daarna wordt het verhaal steeds beter! Een goede opvolger van Jewel.

The white rose

| auteur: Amy Ewing | uitgeverij: Young & Awesome | paperback en E-book | recensent: Antoinette en Devika van Steeg |

Recensie The white rose

Inhoud

The white rose is het directe vervolg op de Jewel waarin Violet als surrogaat terechtkomt bij de hertogin van het meer en hier veel problemen ondervindt. Als surrogaat dien je maar voor en doel. Een kind baren om zelf vervolgens te sterven. Violet besluit te gaan ontsnappen met behulp van Lucien. Hier begint de white rose.

Wanneer het Violet is gelukt om samen met Ash en Raven te ontsnappen uit de Jewel, start hun avontuur. Ze moeten er voor zorgen dat de hertogin van het Meer hun niet kan vinden zodat ze niet hoeven te sterven. Raven, ook een surrogaat, ontdekt tijdens hun avontuur dat ze zwanger is. Is haar leven nog wel veilig nu?

Ondertussen heeft Lucien een plan uitgedacht om gezamenlijk naar een veilige plek te gaan, maar gaat dat wel zo makkelijk als ze gehoopt hadden? Tijdens de reis krijgen ze gelukkig veel hulp van onbekende mensen maar ook van oude bekenden.

Als ze aan het eind van hun reis een oude surrogaat genaamd Sil tegenkomen, ontdekken ze veel over de geschiedenis van het surrogaatschap. Zo leren ze hoe ze hun gave beter kunnen gebruiken.

Zal deze gave leiden tot een opstand tegen de adel? En krijgt het gezelschap geen last van de hertogin van het meer?

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(40): The white rose is een goede opvolger van Jewel. Eerlijk gezegd vond ik het verhaal langzamer op gang komen dan Jewel. Mijn verwachtingen lagen vrij hoog, misschien dat dit de reden was dat ik wat tempo miste.

De hoofdpersonen worden goed uitgewerkt in The white rose. Het verhaal begon halverwege meer vaart te krijgen en gaf mij weer de leesspirit en ik wilde doorlezen om te weten waar het verhaal heen ging.

De cliffhanger maakt mij erg nieuwsgierig naar het derde deel. Wat mij betreft mag Amy nog meer Young adult blijven schrijven. Het is niet echt mijn genre maar zij heeft mij tot nu toe weten te overtuigen.

Voor lezers die houden van Young adult is deze serie echt een aanrader om te lezen.

Devika(15):

The white rose sluit direct aan op de Jewel wat het heel makkelijk maakt om het als serie te lezen maar ik raad het af om The white rose los van de Jewel te lezen omdat je midden in het verhaal instapt. 

The white rose is een boek vol met spanning en avontuur. Telkens spelen er vragen af in je hoofd waardoor ik persé verder wil lezen. Ik vond het jammer dat er niet zo gefocust werd op het surrogaatschap in het begin van het boek maar aan het einde werd dat wel steeds beter.

In het boek worden de karakters van belangrijke personages zoals Violet veel duidelijker dan in de Jewel. Een groot pluspunt omdat ik nu een beter beeld kreeg van de personages.

Ik kan niet wachten tot het volgende deel The black key uitkomt. Door de cliffhanger aan het einde ben ik heel benieuwd naar het derde boek. Ik hoop dat die net zo goed word als Jewel en The white rose.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten