The Glittering Court

Recensie The glittering Court, Richelle Mead

The Glittering Court is een unieke opleiding voor dienstmeisjes en andere meisjes die hoger op willen. Maar wat als er een gravin mee wil doen?

The Glittering Court

| auteur: Richelle Read | uitgeverij: Young en Awesome | paperback en E-book | recensent: Antoinette en Devika van Steeg |

Recensie The glittering Court

Inhoud

Lady Elizabeth Witmore, gravin van Rothford, moet trouwen vanwege financiële problemen in haar familie. Als ze hoort dat haar dienstmeisje Adelaide Bailey (Ada) weg wil uit het kasteel en mee wil doen aan de Glittering Court, bedenkt ze een plan.

De Glittering Court is namelijk een uniek opleidingsprogramma voor dienstmeisjes en andere meisjes die hoger op willen komen. In een korte tijd worden ze opgeleid tot de ‘nieuwe adel’.

Elizabeth besluit te gaan weglopen van haar familie. Dit is toch niet het leven wat ze voor ogen had. Op deze manier kan ze er voor zorgen dat Adelaide het kasteel kan verlaten. Elizabeth neemt een keuze: ze wil ook meedoen aan de Glittering Court. Zal het haar lukken om het kasteel te verlaten? Ze is tenslotte gravin van Rothford.

Binnen de Glitter Court maken de meisjes veel mee. Ze leren maar worden ook vriendinnen van elkaar. Niet alle meisjes zijn wie ze zijn en dragen een geheim met zich mee. Het is een echte meiden opleidingsprogramma.

Aan het eind van de Glittering Court kunnen de meisjes kiezen of ze weer in Osfrid willen werken of dat ze naar Adoria ‘de nieuwe wereld’  gaan en trouwen met een rijke man. Wie lukt het om na de Glittering Court een nieuw leven op te pakken? Zal het Adelaide lukken om het programma af te ronden?

In het vervolgboek die, na verwachting, in de zomer van 2018 uitkomt, wordt van een van de vriendinnen een geheim verder verteld. Welk geheim zal zij met zich meedragen?

Voor liefhebbers van de Selectie-serie en the Lone city-serie is dit een echte aanrader.

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (40): Een prachtig boek om te lezen! Young adult is niet echt mijn favoriete genre, maar nadat mijn dochter aangaf dit boek graag te willen lezen, dacht ik, waarom niet!

Het verhaal is goed opgebouwd en neemt je echt mee in het leven van Adelaide. Al na een paar hoofdstukken wordt je het verhaal ingezogen omdat duidelijk wordt wie wie is en welke agenda ze er op na houden. Het is wel een verhaal waar je in het begin even goed voor moet zitten maar daarna wordt je rijkelijk beloond. 

Ik ben zeker benieuw naar het vervolgverhaal die in 2018 uit zal komen.

Devika (15): ik vond dit boek toen ik het voor de eerste keer las heel ingewikkeld. Dit komt mede doordat de achterkant volgens mij niet klopt. Er staat namelijk overal Adelaide in plaats van Lady Elizabeth Witmore. Ik heb het boek 2 keer gelezen zodat het voor mij duidelijker werd.

Ik had sommige dingen niet zien aankomen alleen met wie ze trouwt is al snel duidelijk. Toch is het verhaal gedetailleerd geschreven en had ik continu het gevoel in het verhaal te leven. Dit maakt het boek voor mij heel sterk.

Superleuk dat er een vervolg komt op dit boek. Ik wil deze zeker gaan lezen.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten