9200000095274166

Recensie The Black key, Amy Ewing

The Black key is het laatste deel in de The Jewel trilogie. Een mooie afsluiting van deze reeks!

9200000095274166

| auteur: Amy Ewing | uitgeverij: Young & awesome | paperback & epub | recensent: Devika van Steeg |

Recensie The Black key

Inhoud

Nadat Violet heeft ontdekt dat de hertogin van het Meer haar zusje Hazel heeft ontvoerd, besluit ze alleen terug te gaan naar het paleis waar ze eerder zo graag weg van wilde zijn. Ash en Raven besluiten Violet te helpen en keren eveneens terug naar de Jewel waar het paleis zich bevindt.

Aangezien Ash en Violet gezocht worden door heel Lone City, zit hun terugkeer vol met gevaar en obstakels. Violet beseft dat ze niet zonder vermomming de Jewel in kan komen. Ze vermomt zich als dienstmeisje, genaamd Imogen. Kan Violet Hazel nog redden voordat het te laat is?

Quote: Ik ga de wereld veranderen. Zelfs de bomen voelen dat ik eraan kom.

Ondertussen zijn Raven, Violet en de andere surrogaten in de White Rose bezig om een plan te maken om de overige surrogaten uit hun leiden te verlossen. Ze hebben ontdekt dat surrogaten niet bedoeld zijn als draagmoeders voor de adelen, maar dat de surrogaten eigenlijk afstammen van de Paladin. Een ras van krijgsvrouwen die gebruik konden maken van de elementen en de taak hadden het eiland te beschermen.

Ze sluiten zich aan bij een genootschap genaamd The Black Key. Deze genootschap heeft als doel de adel onderuit te halen. Raven en de anderen uit the White Rose gaan langs alle surrogatenhuizen heen. Door middel van Ravens gave, laten ze kleine groepjes meisjes zien, wat ze daadwerkelijk zijn. Gaat het ze lukken om de adel onderuit te halen?

Persoonlijke beleving

Devika (16): Amy Ewing heeft een spetterend einde van deze trilogie weten te maken, hoewel ik het einde enigszins afgekapt vond worden.

De reis van violet zat vol avontuur en las gemakkelijk weg. De afwisseling tussen het verhaal van violet en de reis van Raven waarbij ze surrogaten laat zien wie ze werkelijk zijn, is perfect in balans.

Ik hoop dat de andere novelles, naast Opgesloten, ook nog vertaald gaan worden, zodat we nog langer van dit  verhaal kunnen genieten.

The Jewel-trilogie is een serie die je zo snel mogelijk wilt uitlezen, maar wel op volgorde moet lezen om het geheel goed te kunnen volgen.

Ik hoop dat Amy Ewing voorlopig nog verder schrijft. Haar schrijfstijl en opbouw van het verhaal vind ik prettig leesbaar en blijft verrassen. Kom maar op met een nieuw boek zou ik zeggen!

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Eerder verschenen recensies:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten