Ik weet een geheim

Recensie Tess Gerritsen, Ik weet een geheim

Sssst..Ik weet een geheim! Tess Gerritsen is terug. En hoe!

Het nieuwe boek met Rizzoli & Isles is op en top genieten!

Ik weet een geheim| auteur: Tess Gerritsen | uitgeverij: The House of Books | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Ik weet een geheim

Inhoud

December, Jane onderzoekt samen met haar team de moord op een vrouw. Ze ligt op bed met haar ogen in haar handen. Wie heeft haar zo gruwelijk vermoord? Maura onderzoekt het lichaam en kan geen doodsoorzaak vinden. De ogen zijn in ieder geval, na de moord verwijderd. Was de vrouw vermoord omdat ze een bekende was in de horror filmwereld en een film aan het produceren was?

Ondertussen zit Maura met verschillende persoonlijke dilemma’s. Haar biologische moeder is terminaal en wil haar graag nog zien. Daarnaast is Daniel ook weer terug van zijn sabbatical. Daniel is priester, zodoende is een relatie niet mogelijk ondanks dat de gevoelens er wel degelijk zijn.

Jane heeft zo haar problemen in het ouderlijk huis. Haar broer, Frankie, sart haar met het vastlopende onderzoek. Haar ouders kibbelen nog steeds, wat haar moeder uiteindelijk tot een keuze zet. Kiest ze voor haar gezin of gaat ze voor haar eigen geluk?

Niet veel later worden er nog 2 moorden gepleegd. Als Jane een religieus patroon denkt te zien, schakelt ze de hulp in van Maura en Daniel. Kende de slachtoffers elkaar? Wie wil deze mensen vermoord hebben en waarom?  Maura vindt uiteindelijk, na de autopsie, hoe de slachtoffers zijn omgekomen maar zijn ze nog op tijd om meer slachtoffers te voorkomen?

Na veel speurwerk blijkt de reden van de moorden naar de schoolperiode te leiden van de slachtoffers. Wat is er vroeger gebeurd? Uiteindelijk vallen de puzzelstukjes op hun plek. Helaas heeft dit zowel vroeger als nu voor slachtoffers gezorgd. Kunnen ze nu eindelijk dit hoofdstuk afsluiten voor alle betrokkenen?

 

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(40):  Al 30 jaar weet Tess Gerritsen zich in de hoofdmoot van auteurs te scharen, en terecht. Zodra je begint te lezen weet je weer precies hoe het allemaal zat in de levens van Jane en Maura. De bekende personages zie je groeien en de personages voor dit verhaal kloppen gewoon. Ik heb genoten van dit boek. Het verhaal leest als een trein en is een echte Rizzoli &isles.

Ik weet een geheim is goed uitgedacht. Ik dacht te weten wie de dader was maar toch zat ik er naast. Wat mij betreft mag van dit boek ook een serie gemaakt worden.  Het is alsof je onderdeel van het verhaal bent en je ziet de beide dames voor je. Heerlijk, toch? Voor de fans van Rizzoli & Isles is dit boek echt weer een pagetunner. Petje af voor Tess Gerritsen om weer een topboek te schrijven!

Door het gemak waarmee Tess Gerritsen schrijft, was hier het boek te snel uit. Zodra ik begon met lezen wilde ik ook weten wat de reden van deze moorden was maar ook welke kant het leven van Jane en Maura opging. Wat mij betreft mag er snel weer een boek geschreven worden over deze dames.

Namens de uitgever mogen wij maar liefst 3 exemplaren verloten aan onze volgers.

Winactie Ik weet een geheim

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Ik weet een geheim wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 24 september middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten