tempel van hebzucht

Recensie Tempel van hebzucht, Willem Mulder

In de tempel van hebzucht wordt Richard Ginetti gevraagd, de zaak rond het verdwenen goud in het Vaticaan te onderzoeken. Nu is hij op de vlucht.

tempel van hebzucht

| auteur: Willem Mulder | uitgeverij: Brave New Books | paperback en E-book | recensent: Fany Van Hemelen |

Recensie Tempel van hebzucht

Inhoud

Richard Ginetti is op de vlucht. Hij werkt voor een Engelse inlichtingen-organisatie en heeft een opdracht. Giovanni, de secretaris van de Paus, vroeg hem een zaak rond verdwenen goud in het Vaticaan te onderzoeken. Na zijn ontdekking is hij nu noodgedwongen op de vlucht. Richard is voor zijn taak naar Utrecht gereisd. Hier komt hij, door een onverwachte ontmoeting, terecht bij Mirte en Esther. Het vroegere bordeel, waar zij nu wonen, is een goede schuilplaats en op hun vraag komt Richard bij hen wonen.

Hier gaat hij vermomd verder op onderzoek. Besnik en Carlo zijn huurmoordenaars die werken in opdracht van kardinaal Longo. Ze komen hem, ook in deze stad, zoeken. Longo wist namelijk van deze goudzwendel en wil Richard laten zwijgen. De kardinaal is meedogenloos en vastberaden.

Tijdens zijn onderzoek in Utrecht leert Richard de Australische Victor kennen. Ze worden onmiddellijk vrienden. Victor was vroeger lid van een commando- eenheid. De mannen uit Victor zijn vroegere team komen ook naar Utrecht. Ze verloren immers een weddenschap van hem. Als tegenprestatie vliegen ze vanuit Australië naar Nederland.

Deze jongens besluiten Richard te beschermen en te helpen tijdens zijn zoektocht.

In Utrecht, langs de grachten, moet immers ergens de oplossing te vinden zijn. Samen met Victor gaat Richard op onderzoek. Richard ontmoet ook een jonge Japanse vrouw. Deze meid kan zelf haar mannetje staan. Als hij haar wil helpen, ziet hij dat ze kan vechten en hem niet nodig heeft. De beeldschone vrouw sluit zich ook aan bij Richard en zijn team. De hele groep gaat uiteindelijk in het huis in Utrecht logeren.

Naast talloze schermutselingen leren verschillende leden van het team ook de liefde kennen. De nieuwe groep heeft dadelijk een klik met elkaar. Er wordt gelachen en veel plezier gemaakt. De zoektocht naar het goud heeft onverwachte gevolgen voor iedereen.

Persoonlijke Leeservaring

Fany: Tempel van Hebzucht is een boek vol actie, humor en pit. Het boek is gedetailleerd, grappig en leest vlot. De karakters zijn duidelijk neergezet en het verhaal zou zo verfilmd kunnen worden. Soms vond ik wel dat de auteur te veel wilde vertellen in 1 boek.

Anderzijds is dit echt een geslaagd verhaal waar ik van genoten heb. De situaties zijn vaak hilarisch en de beleefde avonturen zijn spannend. Ook de thema’s liefde en vriendschap zijn in dit boek aanwezig. Deze mix maakt van Tempel van Hebzucht een amusant boek om een fijne avond mee door te brengen!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten