tekenen met Jill

Recensie Tekenen met Jill, Jill Schirnhofer

Tekenen met Jill ziet er zo cool uit en ik ben niet echt de beste tekenaar. Door dit boek kan ik nu wel heel veel verschillende dingen tekenen.

Tekenen met Jill

| Auteur: Jill Schirnhofer | Uitgeverij: Karakter | paperback | Recensent: Antoinette en Katinka van Steeg |

Recensie Tekenen met Jill

Inhoud

Tekenen met Jill is een prachtig vormgegeven praktisch boekje. Het boekje kent 5 hoofdstukken met verschillende thema’s, zoals Bff en beauty. Voordat de kinderen aan het tekenen gaan, neemt Jill ze kort mee waarom zij van tekenen houdt en dat iedereen tekenen kan. Per hoofdstuk geeft ze basistips en breidt deze steeds verder uit.

Voorbeeld bij het hoofdstuk gezicht. Ze begint met de basis van het tekenen oog, mond en gezicht. Hiervoor heeft ze zelf wat voorbeelden getekend en laat ruimte vrij zodat je zelf kan oefenen. De volgende bladzijde gaat ze dan verder met de neus en wenkbrauw. Zo krijg je het plaatje compleet. Daarna gaat ze door met gezichtsuitdrukkingen en het haar. Door zo’n 20-tal bladzijden helpt ze kinderen op verschillende wijze gezichten te tekenen.

Dit doet ze in alle 5 haar hoofdstukken. Het is super leuk uitgelegd en stimuleert de kinderen om ook op een andere wijze te leren tekenen en dat er geen standaard is.

Door het compacte formaat, stimuleert het kinderen ook om het boek er snel bij te pakken.

recensie Katinka 016 recensie Katinka 005 recensie Katinka 017 recensie Katinka 013

Persoonlijke Beleving

Antoinette: Ik was verrast door tekenen met Jill. Het geeft de kinderen veel handvatten en is heel stimulerend beschreven. Het is echt een leuk kleurrijk boek om cadeau te geven of mee te nemen op vakantie.

Voor kinderen die erg graag tekenen zijn de tips, ook al is het boek vol getekend, een mooi naslagwerk. Het is een boek dat je niet snel weg zal doen als deze vol is. Ik vind het een echte aanrader voor meiden tot een jaar of 12-13 maar het zou zeker ook leuk zijn voor ouderen die zelf graag meer expressief willen gaan tekenen.

Katinka: Dit boek wilde ik al heel lang hebben. Tekenen met Jill ziet er zo cool uit en ik ben niet echt de beste tekenaar. Terwijl ik tekenen wel leuk vind. Ik heb echt leuke ideeën nu omdat Jill het goed uitlegt en het is ook fijn dat er verschillende onderwerpen zijn. Ik kon bijvoorbeeld mijn BFF tekenen maar ook taarten.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten