Stormwind

Recensie Stormwind, Jackie van Laren

Stormwind is het tweede deel in de eilandserie van Jackie van Laren en is een feelgoodroman die je meesleept in een heerlijk romantisch avontuur.

Stormwind

| auteur: Jackie van Laren | uitgeverij: Boekerij | paperback en E-book | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Stormwind

Inhoud

Vincent, ook wel Vinnie genoemd, is een surfer. Altijd al geweest maar nadat zijn maatje Axel in de put zat, heeft hij het surfen een tijdje op een laag pitje gezet om hem te kunnen helpen. Twee jaar is hij op de Waddeneilanden geweest in plaats van de wilde golven najagen. Maar nu Axel de liefde heeft gevonden bij Wende kan Vincent weer op avontuur. Hij gaat naar San Diego en leeft zich uit in de golven en met alle meiden die hij kan vinden. Maar toch begint hij zich te vervelen en de Waddeneilanden te missen. Dan neemt hij een besluit, hij gaat gewoon terug!

Eenmaal terug op de Wadden blijkt er het een en ander veranderd te zijn. Axel en Wende hebben een nieuwe huisgenoot. Het nichtje van Wende, Milena. Zij komt uit de handen van een loverboy en verblijft op de Wadden om bij die jongen uit de buurt te zijn en te genezen. Ook hebben Axel en Wende plannen om de Grote Vis, de strandtent van Axel, uit te breiden. Hierbij willen ze graag de hulp van Vincent. Hij is dan ook blij dat er werk voor hem is. Maar de situatie met Milena is toch lastiger dan gedacht. Vincent valt als een blok voor het meisje en is opeens zijn wilde haren kwijt. Kan Vincent zijn gevoelens onder controle houden? En zullen de uitbreidingsplannen van Axel en Wende eigenlijk wel lukken?

Persoonlijke Leeservaring

Inge H: Stormwind is het tweede deel in de vierdelige eilandliefde serie. In het eerste deel, Duingras, maakten we al kennis met Axel, Wende en Vincent. Dit deel gaat daar direct op door alleen verschuift het hoofdpersonages. Waar in Duingras het ging om Axel en Wende draait het in Stormwind allemaal om Vincent. Maar doordat ze alle drie een grote rol in elkaars leven spelen kom je ook te weten hoe het met Axel en Wende verder gaat. De verhalen sluiten perfect op elkaar aan.

Ik raad dan ook aan om eerst Duingras te lezen voor Stormwind. De schrijfstijl van Jackie van Laren is erg vlot vol met levendige dialogen. Er is ruimte voor een lach en een traan en de personages maken een grote ontwikkeling door. Eigenlijk is haar schrijfstijl in alle boeken hetzelfde. En ik hou ervan. Door Stormwind vloog ik heen. Het is een heerlijk verhaal dat je in een dag uitleest. Ik leefde helemaal met de hoofdpersonages mee. Af en toe wilde ik ze wel wurgen, soms heel erg hard troosten en vaak samen met ze in een deuk liggen. Vanaf de eerste tot de laatste bladzijde is dit boek genieten. Ik kijk dan ook enorm uit naar het derde deel dat al in augustus verschijnt!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten