Storm

Recensie Storm, Karen van Holst Pellekaan

Wendy: Storm is een geweldig voorbeeld van hoe je een verhaal in de geschiedenis kan plaatsen. Ik zat als volwassene te smullen van het boek. Mijn dochter van 11 was er in begonnen maar kon toch niet zo goed tegen de spanning. Ze schrok terug toen het ging over een brandstapel. Het is ook best spannend, maar zeker wel een boek dat ik laat liggen totdat ze wat ouder is.

 Storm

| auteur: Karen van Holst Pellekaan | uitgeverij: Aerial Media Company | hardcover en e-book | recensent: Wendy van den Berg |

Recensie Storm

Inhoud

Storm is de 12 jarige zoon van een drukker. Hij leeft in Antwerpen in de late Middeleeuwen, 1521. In de tijd waarin de kerk nog heilig is, maar ketters proberen mensen op andere gedachten te brengen. Zij vinden dat de kerk nergens voor dient en alleen maar geld afpakt van de burgers om zichzelf te verrijken.

Als de vader van Storm wordt opgepakt omdat hij een brief van de ketters drukt, staat Storm er alleen voor. Hij moet vluchten want hij heeft het zetsel met de letters meegenomen en wil dat veiligstellen. Hij kan niet meer naar huis maar moet ondertussen wel zijn vader redden van de doodstraf.

In zijn vlucht leert Storm Marieke kennen, een meisje dat er ook helemaal alleen voor staat. Alhoewel hij de verhalen van de ketters steeds meer begint te geloven, gelooft Marieke nog heilig. Toch helpen ze elkaar. Storm leert haar wat letters en Marieke leert Storm om veilig te blijven en hoe je je bijna onzichtbaar door de straten van Antwerpen kunt verplaatsen.

Lukt het hen om de vader van Storm te redden? En wat gebeurt er verder tussen die twee?

Persoonlijke Leeservaring

Wendy(41): De verhaallijn is duidelijk opgebouwd en de hoofdstukken hebben een prettige lengte. Er staan wel wat foto’s, die van de film, in het midden van het boek, maar die heb ik pas op het einde bekeken. Ik wilde eerst het verhaal gelezen hebben. Omdat alle foto’s op 1 plek staan, zie je de foto’s van de laatste hoofdstukken al in het midden van het verhaal.  Dan kan je al een inschatting maken over het einde. Dat vind ik niet fijn. Doordat ze allemaal bij elkaar zitten, kan je ze ook makkelijk overslaan.

Storm is een geweldig voorbeeld van hoe je een verhaal in de geschiedenis kan plaatsen. Ik zat als volwassenen te smullen van het boek. Mijn dochter van 11 was er in begonnen maar kon toch niet zo goed tegen de spanning. Ze schrok terug toen het ging over een brandstapel. Het is ook best spannend, maar zeker wel een boek dat ik laat liggen totdat ze wat ouder is.

Het verhaal is goed, de gevoelens, gedachtes en twijfels worden erg goed beschreven waardoor je echt meeleeft met Storm en Marieke.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten