Storm in een glas wijn

Recensie Storm in een glas wijn

Storm in een glas wijn is een treffende titel voor een roman

die voor veel interne roering zorgt! 

Storm in een glas wijn

| auteur: Petra Heckman | uitgeverij: Droomvallei | paperback | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Storm in een glas wijn

Inhoud

Tanja en Ronald ‘lijkt’ het voor de wind te gaan in het leven, goede banen, financieel geen problemen, een tweede huis.

Enkel dan wordt Ronald ziek, vage klachten, ontwijkend gedrag. Hij besluit zijn leven ineens radicaal om te gooien en te stoppen met zijn baan: hij wordt huisman. Dit heeft nogal een impact op hun relatie en dan ook nog zijn ‘ziek-zijn’ erbij.  Tanja worstelt met het feit dat Ronald voor haar ogen verandert en niet meer de man is waarmee ze is getrouwd. Ze doet haar best om Ronald te steunen waar ze kan, ook al heeft ze haar twijfels. Is Ronald aan het doen alsof? Is er werkelijk iets met hem aan de hand?

Zijn klachten lijken psychisch van aard, maar Ronald is er zelf van overtuigd dat er veel meer aan de hand is. Dus wil hij dat alles wordt onderzocht. Heeft Ronald gelijk? Is er meer aan de hand? Kan Tanja de druk die op haar wordt gelegd aan? Of zwicht ze voor de verleiding? Redden Tanja en Ronald het samen en wat is er nu uiteindelijk ‘echt’ met Ronald aan de hand?

Persoonlijke Leeservaring

Barbara (39): Stom in een glas wijn, weet zeer treffend te verwoorden waar helaas vele relaties mee te maken krijgen in het leven. Het uit elkaar groeien binnen een relatie. Een herkenbaar thema op dusdanige wijze beschreven dat je je blijft afvragen of het Tanja en Ronald lukt om de hobbels in hun relatie te doorstaan en er samen sterker uit te komen. 

Het feit dat de auteur visuele beperkingen heeft, is mij bij het lezen van het boek niet opgevallen. Eerder heb ik extra bewondering voor het neerzetten van dit verhaal, zonder ‘zicht’ op de zinnen. Een visuele handicap maakt het schrijven in mijn ogen een extra uitdaging en ik vind dat Petra dan ook zeker in haar opzet geslaagd is een roman met inhoud te schrijven.

Indien romans over het ‘normale’ dagelijkse leven je aanspreken, dan is dit boek zeker een aanrader! Het is zonder er zaken aan toe te voegen die het verhaal ongeloofwaardig maken, een roman dat me heeft geboeid tot het eind.

Namens de uitgeverij mag Onlybyme een exemplaar weggeven met een winactie. Lees jij graag romans of ken je iemand die je heel blij zou maken met ‘Een storm in een glas wijn’, doe gerust mee!

Winactie Storm in een glas wijn gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je ‘Storm in een glas wijn’ wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 12 februari middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie van  ‘Storm in een glas wijn’ en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten