De zeven zussen 2 -Storm

Recensie Storm De zeven zussen 2, Lucinda Riley

Zal Ally in dit tweede deel, Storm, van de serie De zeven zussen haar geluk én haar verleden kunnen vinden?

De zeven zussen 2 -Storm

| auteur: Lucinda Riley | uitgeverij: Xander | paperback en E-book | recensent: Evy De Brabander |

Recensie Storm – De zeven zussen 2

Inhoud

Storm is het tweede deel van de serie en het vervolg op De zeven zussen 1.

Professioneel zeilster Ally (Alcyone) d’Aplièse is eindelijk verliefd. Ze heeft Theo ontmoet in de zeilwereld en net wanneer ze elkaar beter leren kennen, ergens op de Egeïsche zee, hoort Ally dat haar adoptievader, Pa Salt, is overleden. Ze keert terug naar huis, in Genève, om samen met haar zussen te kunnen rouwen om het verlies van hun geliefde vader. Hij heeft voor Ally, net zoals voor alle andere zussen, een persoonlijke brief achtergelaten, waarin hij haar advies geeft en aanwijzingen achterlaat over waar ze vandaan komt.

Kort daarop gebeurt er iets verschrikkelijks en keert Ally de zeilwereld de rug toe. Omdat ze zich wat verloren voelt, besluit ze op zoek te gaan naar haar verleden en dit voert haar naar Noorwegen.

Muziek speelde altijd al een belangrijke rol in het leven van Ally, maar is door het zeilen wat aan de kant geschoven. Nu ontdekt ze dat in haar geschiedenis ook muziek zit. Ze leert het verhaal kennen van Anna Landvik, die als onbekende zangeres in de première van Peer Gynt schitterde door haar bijzondere stemgeluid. Wat heeft de muziek van Edvard Grieg met Ally te maken? En waar passen Anna Landvik en de fluitist Jens Halvorsen in het plaatje?

Persoonlijke Leeservaring

Evy (33):Dit tweede deel in de serie is weer een prachtig verhaal. Ik blijf er bij… deze boeken móet je gelezen hebben! Storm bevat vrij veel pagina’s, maar dat merk je helemaal niet eens je aan het lezen bent. Tijd en ruimte vervagen, zeggen ze wel eens. Dat voelde bij mij zeker zo. Ik vond het echt jammer toen ik bij de laatste pagina kwam.

Het verhaal van Ally is best heftig. Ze ziet de zoektocht naar zichzelf en haar verleden echt als een ontsnapping aan de realiteit. Toch voel je de kracht van Ally, ‘The Storm sister’, door het hele boek heen. Ze geeft nooit op. Ze houdt altijd moed. En ze probeert in iedereen het goede te zien. Je leert haar kennen en voelt als lezer met haar mee.

Het tempo in het boek ligt niet erg hoog, maar toch leest het wel heel vlot. Er staan geen oneindige beschrijvingen in het boek waar ik me doorheen moest worstelen, maar het geheel voelt wel wat dromerig aan. Dat komt misschien ook door het verhaal binnen het verhaal. Je keert natuurlijk steeds terug in de tijd naar het verhaal van Anna en Jens. Ik vind het bijzonder knap hoe die beide verhaallijnen, ook in dit deel van De zeven zussen, zo mooi in elkaar zijn verweven. De twee verhalen zijn even sterk en houden beiden de lezer erg in zijn greep. Als ik het verhaal van Anna en Jens aan het lezen was wou ik weten hoe het ging met Ally én omgekeerd.

Ik kijk erg uit naar het derde deel, Schaduw, dat in april 2018 verschijnt. De zusjes d’Aplièse gaan steeds meer als mijn familie aanvoelen. Dit tweede deel van De zeven zussen was voor mij echt genieten!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten