sofa sessies

Recensie Sofa sessies, Marian Mudder

In Sofa sessies legt Marian Mudder, op een humoristische en luchtige wijze uit hoe therapie haar niet heeft geholpen en vooral waarom niet.

sofa sessies

| auteur: Marian Mudder | uitgeverij: Ambo Anthos | paperback en E-book | recensent: Wendy van den Berg |

Recensie Sofa sessies

Inhoud

Marian Mudder, heeft een fijne jeugd gehad, maar toch is er iets waardoor ze niet helemaal gelukkig kan zijn. Ze zoekt haar antwoorden in de wereld van de therapieën. Toch heeft dit haar niet geholpen en had ze vaak zelfs het idee niet goed begrepen te worden. Ze kreeg erdoor zelfs nog nieuwe problemen bij.

Ze heeft last van angsten en depressies. Marian bezocht psychologen, therapeuten, volgde workshops en las heel veel zelfhulpboeken. Van Reiki, en Yoga tot de psychiater, niemand en niks kon haar helpen.

Bij elke therapie die ze volgde, legt ze uitgebreid uit wat het effect zou moeten zijn en hoe het werkt. Maar vooral ook hoe het haar niet heeft geholpen en waarom niet.

Door de vele ervaringen en zelfstudie heeft ze uiteindelijk door kunnen gaan met haar leven. Nu kan Marian dan ook goed uitleggen, waarom de therapieën niet hebben geholpen. Ze vertelt ook wat haar juist wel heeft geholpen en dat wil ze graag aan anderen laten weten.

Persoonlijke Leeservaring

Wendy (41): Wat een heerlijk boek is dit. Vol humor, zelfspot en heel erg luchtig. Ondanks dat het over problemen en therapieën gaat, is dit een compleet humoristisch boek. Marian Mudder is heel openhartig over haar problemen en hoe ze die ging aanpakken. Ze is ook heel neutraal, geeft niemand de schuld, ook zichzelf niet.

De kaft en de titel zeggen al genoeg. Een rode sofa met Marian erop die een raar gezicht trekt. Dat is echt de humor in het boek. Sofa sessies is een goede titel voor haar verhaal. Ze heeft uren op een sofa doorgebracht om haar problemen door te spreken in de hoop op hulp.

Tijdens haar zoektocht, gaat het leven natuurlijk ook door. Ze heeft een relatie die niet echt gelukkig is, en verliest een heel belangrijk persoon in haar leven. Dit heeft deels de ommekeer teweeg gebracht waarop ze nu aan het verder bouwen is. Het inzicht dat je moet genieten van het leven en moet doen wat je gelukkig maakt, komt duidelijk naar voren. Het leven is veel te kort.

Ik heb dit boek met heel veel plezier gelezen en het krijgt zeker een mooi plekje in mijn boekenkast.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten