Sirenen

Recensie Sirenen, Joseph Knox

‘Joseph Knox heeft met Sirenen een debuutthriller geschreven die direct doet verlangen naar een tweede werk van zijn hand! Origineel, duister en krachtig!’

Sirenen Joseph Knox

| auteur: Joseph Knox | uitgeverij: The House of Books | paperback en e-book | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Sirenen

Inhoud

Het zal je maar gebeuren, door een gemaakte fout word je gedwongen deel te nemen aan een undercoveroperatie. Keuze is er niet, of dit of einde carrière bij de politie. Aidan is bekend met de duistere wereld uit zijn vakgebied en daardoor de ideale kandidaat voor de klus: het schaduwen van de Franchise. Aidan dompelt zich onder in de drugswereld en doet wat is gevraagd. Enkel dan komt er een tweede opdracht bij van David Rossiter, een parlementslid met veel macht. Aidan moet de dochter van David in de gaten houden, die zich heeft aangesloten bij de Franchise. Het waarom is niet helder.

Al snel blijkt dat niets is wat het lijkt. Zijn er redenen voor Aidan om te zwijgen over veel wat hij te weten komt bij de Franchise, tegen zijn leidinggevende bij de politie en ook tegen David is hij niet open. Hij heeft al heel snel door dat hij beter kan zwijgen over bepaalde details en het wordt steeds lastiger te bepalen wie er nu wel of niet te vertrouwen is.

Aidan heeft er zijn handen vol aan, en krijgt voor hij het weet ook de ogen van rechercheurs op zichzelf gericht. Is Aidan zelf fout bezig? Heeft het drugsgebruik van Aidan invloed zijn beoordelingsvermogen? Kan hij de waarheid ontmaskeren rond de dochter van David en haar reden om zich bij de Franchise aan te sluiten? Sterker nog, kan hij haar redden?

En hoe zit het met de anderen vrouwen die een rol in zijn leven spelen, de sirenen? Hoe loopt het daarmee af?

Persoonlijke Leeservaring

Barbara (39): Wauw! Voor een eerste thriller heeft deze auteur een megaprestatie geleverd! Ik heb zitten genieten vanaf het begin tot het eind. Het verhaal is intrigerend, vanuit een duistere hoek beschreven. Een omlaag gevallen rechercheur die zelf ook drugs gebruikt, maar probeert het goede te doen en te achterhalen wie werkelijk te vertrouwen is.

Er gebeurd veel, wat je niet ziet aankomen, je gaat feitelijk mee in de zoektocht van Aidan naar antwoorden.

Een thriller die ik als liefhebbers van FBI, CIA en Politiethrillers wil aanbevelen!

Het is echt een thriller vanuit de rechercheur geschreven, maar dan wel eentje die zelf ook niet helemaal alles via het boekje doet. Anders had hij nooit op deze zaak gezeten. Hij werd er immers min of meer toe gedwongen.

De schrijfstijl is volt, het leest snel weg, ondanks de vele wendingen. Je wordt als het ware meegenomen in het verhaal zoals het zich ontwikkeld. Een speurtocht naar de waarheid met helaas ook slachtoffers.

Winactie Sirenen gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 4 juni middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten