Showstopper

Recensie Showstopper, Hayley Barker

Showstopper is een betoverende en super spannende Young Adult die je meeneemt op een ongekend avontuur.

Showstopper

| auteur: Hayley Barker | uitgeverij: De Fontein | paperback en E-book | recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Showstopper

Inhoud

Hoshiko is de ster van het circus. Ze doet de meest gevaarlijke stunts op een koord. Ze weet weinig meer van haar verleden want ze was heel klein toen ze uit de sloppenwijken werd weggerukt van haar ouders en jongere broertje. Hoshiko is een Droesem net als alle andere kinderen in het circus. Droesems worden gezien als minderwaardig, als oud vuil.

Veel Zuiveren vinden dan ook dat Droesems uitgeroeid moeten worden. Dat is één van de redenen dat kinderen van kleins af aan worden geworven om in het circus te gaan. Zij vormen het entertainment van de Zuiveren. En voor de Zuiveren is een voorstelling pas compleet als er een Droesem op gruwelijke wijze sterft.

Hoshiko heeft het geluk dat ze nog te waardevol is voor de directeur van het circus. Hij heeft haar nodig. Maar haar opvolger staat ook al klaar. Op het moment dat ze in Londen aankomen verandert alles. De minister van Droesemhandhaving komt kijken en wil een spectaculaire show. Hoshiko krijgt een ruk aan haar koord en valt. Maar ze wordt gered door Ben, een Zuivere. En dan wordt alles anders… Weet Hoshiko in leven te bijven? En zal ze Ben ooit nog weer zien?

Ben is een Zuivere, opgegroeid in welvaart en zijn moeder is de minister van Droesemhandhaving. Hij is dan ook gewend aan luxe en bewakers. Altijd heeft hij al eens naar het circus gewild en als het dan in Londen komt, grijpt hij zijn kans. Maar het circus is niet wat hij ervan had gedacht. Hij vindt het verschrikkelijk om te zien hoe er met de Droesems wordt omgegaan. Maar hij wordt betoverd door de koorddanseres. Wat zou hij haar graag ontmoeten! Maar dan valt ze… Ben weet haar te redden maar dan beginnen de problemen pas. Weet Ben de Droesemongelijkheid aan te pakken? En zal hij Hoshiko ooit nog weer zien?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Showstopper is een Young adult die je meesleept vanaf de eerste bladzijde. Ik zat direct in het boek. Hayley Barker heeft een vlotte en erg fijne schrijfstijl. De hoofdstukken zijn onderverdeeld in hoofdstukken vanuit Ben en vanuit Hoshiko waardoor je een duidelijk beeld van het verhaal krijgt. Je leest vanuit beide hoe ze het beleven wat een goede toevoeging is aan het verhaal. De karakters worden uitgebreid beschreven en krijgen echt diepgang.

Vanaf het begin zat ik op het puntje van mijn stoel. Het boek is erg spannend, er gebeuren veel onverwachte dingen en wist mij helemaal te betoveren. Erg goed aan dit boek vind ik ook de onderliggende boodschap die wordt meegegeven aan de lezers. Het rassenverschil en rassenhaat komt terug in dit boek door de duidelijke scheiding tussen Droesems en Zuiveren. Ben is degene die laat zien dat dit niet goed is en dat Droesems ook precies zo zijn als de Zuiveren. Een boodschap die ook naar de huidige maatschappij verplaatst kan worden.

Het einde is echt geweldig en vol spanning maar wel wat voorspelbaar. Gelukkig is het einde open want er komt nog een vervolg. Ik ben dan ook erg nieuwsgierig naar het tweede deel en hoe het verder gaat met Ben en Hoshiko.
Deze Young adult is geschikt voor jong en oud en vooral fans van de Hongerspelen zullen ervan smullen.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten