Recensie Shock, Mel Wallis de Vries

Bekroond als prijswinnaar van de Jong Jury 2016.

Shock Mel Wallis de Vries

auteur: Mel Wallis de Vries | uitgeverij: De Fontein  | paperback en e-book | recensent: Marjon Saelmans

Recensie Shock

Inhoud

Tijdens een schoolfeest verdwijnt de 16 jarige Emma Timmers. Niemand weet wat er met haar is gebeurd. Er wordt alleen een fiets, telefoon en bebloede jas van haar terug gevonden. In de krant wordt er geregeld over haar verdwijning geschreven.

Een half jaar later, gaan vier vriendinnen van Emma, samen op vakantie naar Zuid-Frankrijk. Ze hebben nog getwijfeld om de vakantie te annuleren. Toch ze besluiten om er samen een top vakantie van te gaan maken.

Deze vakantie verloopt anders dat ze gedacht hadden. Ze zien in de avond schaduwen en schimmen. Het lijkt ook of ze achtervolgt worden door iets of iemand. De band van de vier meiden verzwakt, ze zijn niet meer zichzelf, ze voelen paniek en angst.

Tijdens een avondje op de camping gaan ze een spel spelen, Anouk beweert immers dat ze paranormaal begaafd is. Deze avond brengt verwarring. Het lijkt wel of Emma, als geest terug is gekomen. De meiden weten niet wat ze overkomt en denken dat ze door de angst vreemde gedachten krijgen. Ze proberen hun hoofd boven water te houden.
En dan worden ze ook nog eens op vreemde wijze geconfronteerd met spullen van Emma. Hoe komen die plots in Zuid-Frankrijk terecht? Wat gebeurt er nu toch?

De paniek overwint en de meiden weten zich geen raad meer. Ze besluiten dat ze terug naar Nederland willen, maar dan gebeurt er iets totaal onverwachts….

Persoonlijke beleving

Marjon: Het is een jeugdthriller vanaf 14 jaar. Deze leeftijd zou ik zeker aanhouden. Het boek wordt op een spannende wijze beschreven. Je wordt meegenomen in de gebeurtenissen en wil verder lezen om te weten te komen wat er is gebeurd. Zo wilde ik graag weten wat er met Emma gebeurd zou zijn en of de schaduw en schim werkelijkheid of verbeelding was.

Het boek wordt door de 5 meiden verteld. Hierdoor leest het zeer vlot en gemakkelijk. Ook worden er stukjes uit krantenartikels over Emma getoond met de handgeschreven tekst erbij. Dit maakt het spannend; je vraag je meteen af van wie is dit handschrift, de dader?

Zelfs als volwassen persoon vond ik het boek spannend om te lezen. Het boek heeft een einde dat ik niet had zien aankomen.

Een aanrader!

Voor de jeugd zeker een aanraden om dit boek te lezen. Het is niet voor niets bekroond als prijswinnaar van de Jong Jury 2016.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Gerelateerd: via deze link vele andere recensies ter inzage.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten