Scorpio

Recensie Scorpio, Hilde Vandermeeren

‘De spanning kruipt regelmatig onder je huid, advies is dus om dit boek niet te lezen als je alleen thuis bent!’

Scorpio
| auteur: Hilde Vandermeeren | uitgeverij: Q | paperback en e-book | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Scorpio

Inhoud

Gaelle en Bernd zijn samen met hun zoon Lucas een weekendje weg, als hun huwelijk behoorlijke barsten vertoond. Gaelle droomt er bijvoorbeeld van om hun huis te verbouwen tot pension, maar Bernd ziet dit totaal niet zitten. Als Gaelle opeens wakker wordt in een psychiatrisch ziekenhuis, waar ze te horen krijgt dat ze verdacht wordt van moord op haar zoontje, weet ze dat ze snel moet handelen. Ze herinnert zich niks meer, maar voelt wel dat Lucas in gevaar is. Ze weet te ontsnappen, op haar pad komt Michael, huurmoordenaar bij de organisatie Scorpio. Samen gaan ze op zoek naar Lucas, regelmatig met gevaar voor eigen leven.

Persoonlijke beleving

Inge (32): Heb Scorpio met veel plezier gelezen, vaak vond ik het echt spannend. Je leeft helemaal mee met Gaelle; vindt ze Lucas op tijd, wat houdt Bernd voor haar achter, waarom helpt Michael haar?

Op de 2e pagina staat een samenvatting van het boek, waarin naar mijn idee al veel wordt prijs gegeven. Dat vind ik jammer, snap ook niet waarom hier voor gekozen is. Zelf lees ik vaak de achterkant van een boek niet eens, omdat ik graag blanco aan een boek begin. Nu had ik die mogelijkheid niet, omdat je ervan uitgaat dat het boek daar begint. Als er bijvoorbeeld Samenvatting boven staat, ben je ten minste gewaarschuwd en kan iedereen zelf bepalen of ze dat stukje willen lezen of niet.

Verder was ik vooraf benieuwd of je heel erg zou merken dat het om een Vlaamse schrijfster gaat, maar dat valt mee. Er worden wel een aantal Belgische termen/uitdrukkingen gebruikt, maar dat is zeker niet storend en maakt het juist wel leuk.

Scorpio is mijn eerste boek van Hilde Vandermeeren, maar ben zeker van plan ook haar andere thrillers te gaan lezen. In 2013 is haar eerste boek voor volwassenen verschenen, daarna heeft ze elk jaar in mei een nieuw boek afgeleverd. Ze heeft ook ongeveer 25 kinderboeken op haar naam staan, leuk dat contrast.

Conclusie Scorpio

Scorpio is een goed boek, met verrassende wendingen. De spanning kruipt regelmatig onder je huid, advies is dus om dit boek niet te lezen als je alleen thuis bent!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten