Recensie Schone slaapsters, Stephen King en Owen King

Schone slaapsters is geschreven door Stephen King en zijn zoon Owen King. Dubbel griezelen dus!

Schone slaapsters

| auteur: Stephen King en Owen King | uitgeverij: The House of Books | paperback en E-book | recensent: Evy De Brabander |

 

Recensie Schone slaapsters

Inhoud

Op een dag verschijnt Evie in het stadje Dooling en richt ze een bloedbad aan in de trailer van drugsdealer Truman Mayweather. Dit lijkt het startschot voor een wereldwijde crisis waarbij alle vrouwen, jong en oud, in een cocon terechtkomen op het moment dat ze in slaap vallen. Wanneer de cocon verbroken wordt, doordat geliefden de vrouwen proberen te ‘redden’, vallen deze hun ‘redders’ aan als wilde dieren en gaan daarna weer rustig slapen.

Er ontstaat een chaos die niet te overzien is en overal duiken de verschrikkelijkste beelden op. In Dooling wordt Evie opgepakt door Lila Norcross en naar de vrouwengevangenis gebracht. Lila’s man, Clint, heeft daar de leiding omdat de vrouwelijke directeur al snel in slaap is gevallen. De volgende dagen probeert Clint contact te krijgen met Evie, en te weten te komen hoe dit ‘fenomeen’ omgekeerd kan worden. Hij is er van overtuigd dat deze vreemde vrouw de sleutel vormt tot de oplossing.

Tegelijkertijd lekt het naar de buitenwereld dat Evie in slaap kan vallen en in tegenstelling tot alle andere vrouwen wél wakker kan worden. Dit roept zoveel woede op bij de verwarde mannen van het stadje en ze reageren op de enige manier die ze kennen….met geweld en wapens. Alle vrouwen in Dooling die in slaap vallen komen aan de andere kant van De Boom terecht. Ze zijn nog in Dooling maar er lijkt heel veel tijd verstreken sinds ze in slaap zijn gevallen.

Is deze vrouwenmaatschappij beter dan de wereld zoals ze die kenden? En wanneer ze de keuze krijgen…zullen ze er dan voor kiezen om te blijven of keren ze terug naar hun mannen?

Persoonlijke Leeservaring

Evy: Ik had nog nooit (schande schande) een boek van Stephen King gelezen en daar móest ik verandering in brengen. Dit boek sprak me erg aan en wat ben ik blij dat ik deze horde van 800 pagina’s genomen heb!
Stephen en Owen King vertellen een bijzonder verhaal op een bijzondere manier. Het gebruik van bovennatuurlijke elementen in combinatie met een doorsnee stadje als Dooling, werkt erg goed. Ik had het gevoel dat dit zomaar morgen bij ons in het dorp óók zou kunnen gebeuren!

Er zijn ontzettend veel personages en toch weet je precies wie iedereen is. Dat komt niet door de lijst aan het begin van het boek, maar dat komt door de tijd die genomen wordt om elk personage voor te stellen. De mannen komen er wel het slechtste vanaf in de karakterbeschrijvingen. Het merendeel wordt als zwak of agressief afgeschilderd. Ik vond dit wel een opmerkelijk feit, aangezien de schrijvers beide ook van het mannelijke geslacht zijn!

De laatste honderd pagina’s waren voor mij het grootste minpunt aan het boek. De spanning viel weg en de afwikkeling van het verhaal duurde voor mij net te lang. Ik vond dit wel jammer want de rest van het boek leest eigenlijk heel vlot.

De spanning in het boek zit in de onwetendheid. Welke vrouwen kunnen er wakker blijven? Wat gebeurt er met de vrouwen aan de andere kant van De Boom? Zal de angst en woede de overblijvende mannen tot wanhoop drijven? En wie zal deze wanhopige acties overleven?

Ik ben in één klap fan van Stephen King door dit boek. Ben je dol op de combinatie spanning en fantasy dan is dit boek zeker iets voor jou! En wees gerust…je gaat enkele slapeloze nachten tegemoet! Want als je in slaap valt….weet je nooit of je weer wakker wordt….

 

De uitgeverij stelt 3x een Epub beschikbaar met deze winactie. Ben jij klaar om te griezelen? Doe mee!

Winactie Schone slaapsters

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Schone slaapsters wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 12 november middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten