9200000095274385

Recensie Schaduwman, Phoebe Locke


Antoinette: Het enige nadeel van het boek Schaduwman was, dat ik wilde blijven lezen!

Schaduwman is een literaire thriller geschreven door Phoebe Locke een pseudoniem van een bekende Britse schrijver. Een persoonlijke recensie.

| auteur: Phoebe Locke | uitgeverij: Harper Collins | paperback & Epub | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Schaduwman

Inhoud

Schaduwman speelt zich in het heden en verleden af. Wat is er vroeger gebeurd wat nog zo’n invloed heeft op het heden? Tijdens het lezen switcht het verhaal zich tussen drie verhaallijnen.

Begin jaren 90 gaat er een verhaal de ronde van de lange man. Hij zou zich vergrijpen aan meisjes, zelfs aan zijn eigen dochter. Vier jonge meisjes zijn in de ban van deze man. Sadie krijgt er zelfs nachtmerries van.

Wanneer Sadie volwassen is, bevalt ze van dochter Amber. Echter blijft ze in de ban van de lange man. Sadie verdwijnt voor jaren, man en dochter achterlatend. Wanneer ze terugkeert, heeft dit veel invloed op het gezin. Amber is ondertussen 16 jaar en opeens is haar moeder terug in haar leven.

Amber is achttien als ze een beroemd model is. Ze is net vrijgesproken van een moord en besluit haar verhaal in een reportage te vertellen. Wat is er gebeurd met Amber? Wat heeft de lange man in haar leven voor invloed?

Ondertussen is Amber ook bevriend geraakt met Billie en ook Sadie komt over de vloer bij Billie en haar moeder. Zo bouwt ze langzaam haar sociale contacten na jaren weer op.

Uiteindelijk blijft de vraag wat en wie is ‘De lange man’? Wie kun je vertrouwen in je omgeving? Na een spannend plot blijkt dat het heden en verleden meer invloed op elkaar hebben dan Sadie ooit bedenken kon.

Persoonlijke beleving

Antoinette(42): Schaduwman is een verrassend geschreven boek. Vanaf de eerste bladzijden voel je de psychologische elementen door de korte hoofdstukken heen. Wie schrijft deze dagboekfragmenten? Wie is te vertrouwen en wie niet?

De opbouw van de spanning is echt goed en het plot kwam voor mij nog vrij onverwachts. Ik had vermoedens, maar toch klopten deze niet geheel.

Phoebe Locke is een pseudoniem van een bekende Britse schrijver. Wat mij betreft mag ze nog veel meer boeken schrijven. Wat een pageturner is dit boek zeg! Ik ben echt verrast over de vlotte schrijfstijl en de opbouw naar het plot toe. Het enige nadeel is dat ik wilde blijven lezen!

Schaduwman is net even anders dan het gros van de literaire thrillers. Ik heb echt genoten van dit verrassende verhaal.

Andere recent verschenen thriller recensies:


Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten