Schaduw

Recensie Schaduw, Mirko Zilahy

Schaduw van Mirko Zilahy, is een boek dat voor de doorgewinterde lezers een goed boek is met een sterk, beeldend geschreven verhaal.

Schaduw

| auteur: Mirko Zilahy | uitgeverij: Xander | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Schaduw

Inhoud

Enrico Mancini, rechercheur en profiler, heeft net zijn vrouw Marisa aan kanker verloren. Hij is totaal zichzelf niet, maar wil pertinent het onderzoek leiden naar de verdwijning van de arts die Marisa behandelde. Dan wordt het lijk van een gruwelijk verminkte vrouw gevonden. Hij wordt gevraagd dit onderzoek te leiden, maar hij weigert in eerste instantie. Zijn meerdere dwingt hem de moordzaak op te pakken. Als tegeneis stelt Mancini, dat hij zijn eigen team wil samenstellen en de zaak van de arts toegewezen blijft houden. Al snel volgen er meerdere gruwelijke moorden. Drie in drie dagen tijd, die met uiterste precisie zijn uitgevoerd.

Het team duikt steeds dieper het mysterie van deze moorden in. Ze denken te weten hoe het zit, maar klopt hun aanname wel? Lukt het Mancini om de moorden op te lossen? Heeft hij wel genoeg tijd om aan beide casussen te werken? En wie is De Schaduw die verantwoordelijk is voor deze moorden?

Als het team de vele vragen steeds meer weet te beantwoorden, start er een race tegen de klok. Zullen ze op tijd zijn?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Schaduw is een boek waar ik echt voor moest gaan zitten. De auteur gebruikt continu voor- en achternamen door elkaar waardoor ik elke keer weer moest bedenken wie nu wie was. Ik heb uiteindelijk de namen opgeschreven met de rol die deze toebedeeld had gekregen. 

De eerste 100 bladzijde heb ik echt moeten doorbijten. De vele Italiaanse namen, én slechte vertaling waren hier debet aan. Ook de spanningsboog was niet gespannen. Nadat het verhaal snelheid begon te krijgen en de relaties duidelijk werden, veranderde schaduw in een mooi, sterk geschreven psychologische thriller, die tot een prachtige climax komt.

De moorden, omgeving en personages worden sterk uitgewerkt. Schaduw is een boek dat voor de doorgewinterde lezers een goed boek is. Maar het is geen boek dat ‘even’ gelezen kan worden.

Ik heb uiteindelijk toch genoten van Schaduw. Een boek met een sterk, beeldend geschreven verhaal. Ik ben zelf nog nooit in Rome geweest maar ik ben al lezend wel een stukje wijzer geworden van deze oude Italiaanse stad.

Winactie Schaduw gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 28 mei middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten