Sara en Liv

Recensie Sara en Liv, Suzan Hilhorst

Sara en Liv: Een aanrader voor lezers die graag waargebeurde verhalen lezen. Hou de zakdoek maar alvast bij de hand.

Sara en Liv

| auteur: Suzan Hilhorst | uitgeverij: Hollandse Diep | hardcover en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Sara en Liv

Inhoud

Suzan en haar man, Jens, hebben een zoontje, Nils, als ze zwanger raakt van hun tweede kindje. Wat zijn ze blij als het een dochtertje blijkt te worden. Na een zwangerschap van 42 weken wordt Sara geboren. Een wolk van een baby. Suzan geniet volop van hun prachtige wonder.

Dan wordt Sara ziek. Ze belandt, net na het kraambed, in het ziekenhuis waar ze tot drie keer bijna de dood in de ogen kijkt. Wat een verschrikking voor de kersverse ouders. Suzan verteld het verhaal vanuit haarzelf en Sara, waarbij de subtiliteit tot in het detail voelbaar is.

Uiteindelijk verliest Sara de strijd en overlijdt, een paar weken oud nog maar. Ze besluiten obductie uit te voeren om te achterhalen of het erfelijk is. Ze krijgen het goede nieuws dat dit niet geval is. Wat kan hun geluk nog in de weg staan?

Dan raakt Suzan voor de derde keer zwanger. Weer mogen ze een meisje, Liv, verwelkomen. Nils, zo klein als hij is, vraagt of dit zusje niet dood gaat en Suzan belooft hem dat zijn zusje nu bij hun zal blijven. Helaas is niks minder waar. Ook Liv blijkt een hartafwijking te hebben en overleeft haar strijd niet. Weer moeten ze door de grootste nachtmerrie van elke ouder en laten ze opnieuw obductie uitvoeren. Zou er wel een genetische afwijking zijn? Hoe gaan ze om met dit verlies?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette: Wow, wat is dit verhaal binnen gekomen zeg! Het boek is op prachtige wijze geschreven. Een schrijfstijl die je moeten liggen of niet. Ik heb een traantje weggepinkt bij dit ontroerende en persoonlijke verhaal van Suzan en haar gezin. Wat zo mooi begint, een geboorte van je kind, wordt keihard de grond ingeboord als je je kind weer moet loslaten.

De strijd die de Sara en Liv en het gezin hebben doorstaan, ik heb er geen woorden voor. De enige omschrijving voor dit indrukkende boek is puur, echt, een rollercoaster. Maar ook de strijd van de medewerkers in het ziekenhuis en de machteloosheid grepen mij naar mijn strot. Hoeveel kan een mens hebben. Een boek wat nog lang in mijn hoofd bleef nasidderen, wetend dat dit gezin deze verschrikkelijke gebeurtenissen heeft moeten meemaken.

Een aanrader voor lezers die graag waargebeurde verhalen lezen. Hou de zakdoek maar alvast bij de hand.

3 Dubbele Winactie Sara en Liv

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag  25 juni middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten