Samuel

Recensie Samuel, Willem Vissers

De 16 jarige Samuel heeft het Kleefstra-syndroom en is hierdoor meervoudig beperkt. Zijn vader schrijft hier columns over die nu gebundeld zijn in dit boek.

Samuel

| auteur: Willem Vissers | uitgeverij: Lewboski | paperback en E-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Samuel

Inhoud

Willem Vissers is een sportjournalist die sinds enige tijd columns schrijft over zijn gezinsleven. Samen met zijn vrouw heeft hij 3 zoons waarvan de middelste zoon, Samuel, het Kleefstra-syndroom heeft. Hierdoor is Samuel meervoudig beperkt en heeft dagelijks zorg nodig. Daarnaast heeft Samuel autisme waardoor zijn leven gestructureerd verloopt.

Heel lang wisten ze niet wat hun zoon precies had. Na vele ziekenhuisbezoeken en onderzoeken werd zijn syndroom geconstateerd. Het Kleefstra-syndroom komt niet veel voor. Dit is een van de redenen geweest dat ze niet exact wisten wat Samuel had. Desondanks is hij altijd als volwaardig lid van het gezin gezien en behandeld. Waarom niet?

Samuel is een jongen die enorm geniet van zijn leven. Zijn ouders en broers zijn enorm gek met hem en betrekken hem ook bij hun dagelijks leven. Samuel woont thuis en logeert geregeld in de weekenden in een logeerhuis.

Met zijn columns vertelt Willem het reilen en zeilen van een gezin waarbij een van de kinderen een handicap heeft. Hij schroomt hierin geen onderwerp te mijden. Zo vertelt hij hoe ze genieten als gezin maar ook de beperkingen en vooroordelen waar ze tegen aan lopen.

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(40):  Ikzelf werk in de zorg met verstandelijk beperkten. Toen ik deze titel voorbij zag komen was ik gelijk enthousiast. Eindelijk eens een boek geschreven door een ouder.

Wat heb ik genoten van dit persoonlijk geschreven boek! Elk hoofdstuk vertelt een ander verhaal. Geregeld had ik een lach op mijn gezicht. Wat een heerlijk persoon is Samuel! En wat een prachtig, hecht gezin is deze familie.

Eerlijk gezegd heb ik, toen het boek uit was, gedacht, dit is een boek dat iedereen die in deze zorg werkt gelezen moet hebben. Ook al is je kind of naasten beperkt, toch zijn zij onderdeel van de maatschappij. Ik ben blij dat Willem dit onderwerp aankaart. Elk persoon is uniek in zijn soort. Je mag zijn zoals je bent.

Op een luchtige, humoristische wijze wordt hun gezinsleven beschreven. Hoe bijzonder is dat?

 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten