Rumme Rups

Recensie Rumme rups, Mirjam Hildebrand

Rumme rups van Mirjam Hildebrand is een boek over faalangst. Het zal kinderen én ouders aanspreken.

Rumme Rups

| auteur: Mirjam Hildebrand | illustraties: Illutie | uitgeverij: Droomvallei | hardcover | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Rumme Rups

Inhoud

Rumme rups is een rups die zich niet helemaal lekker in zijn vel voelt. Hij weet dat hij vlinder moet worden, maar op de een of andere manier weet hij zelf niet of hij dat wel wil. De vriendjes van Rumme rups zien dat hij worstelt met deze gedachten en proberen hem te helpen. Zal Rumme rups veranderen van gedachten waardoor hij toch besluit een vlinder te worden?

Rumme Rups

Onderliggend thema: Faalangst

Al snel werd me duidelijk dat Rumme rups niet lekker in zijn vel zat. Hij denk veel na over hoe anderen hem zien. Hij weet niet of hij wel wil groeien tot een grotere rups, of hij wel een vlinder wil zijn, of hij wel kan vliegen en of ze hem nog wel leuk zouden vinden. Veel vragen die ervoor zorgen dat Rumme rups onzeker is.

De schrijfster heeft ervoor gezorgd dat de vriendjes van Rumme rups inspelen op de onzekerheid van Rumme rups. De vriendjes proberen hem op een goede manier te helpen. Hij wordt gerust gesteld, en er worden tips gegeven die Rumme kan gebruiken.

Rumme Rups

Persoonlijke Leeservaring

Sharon (23): Na het openen van het boek kwam ik gelijk in de kleurrijke en mooie omgeving terecht waar Rumme rups woont. De prachtig getekende afbeeldingen zorgen ervoor dat ik me gelijk inleef in de situatie van Rumme. De kleuren zorgen ervoor dat de afbeelding aanspreekt en zullen er bij kinderen voor zorgen dat ze dingen herkennen. 

De geschreven tekst in het boek vond ik ook erg goed. Hoewel het boek geschreven is voor kinderen, herkende ik me ook wel een beetje in Rumme rups. Ik maak mezelf ook vaker zorgen over het feit hoe andere over mij denken. Ik vind het dan ook goed hoe de schrijfster hier op inspeelt. Ze weet het op een goede en duidelijke manier voor kinderen over te brengen. Wat ik ook positief vond, was dat de schrijfster op de laatste pagina’s van het boek vragen of tips heeft toegevoegd. Hierdoor kan je met je kind doorpraten over het onderwerp faalangst. Je kan hem/haar hierdoor beter begrijpen en helpen.

Mijn conclusie is dan ook dat ik dit boek een must have vind voor alle gezinnen. Faalangst komt vaak voor en wordt meestal onderschat. Door dit boek geef je erkenning aan dit onderwerp ook voor de kinderen zelf.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten