Rozenlaan 10
Boeken

Recensie Rozenlaan 10, Angelique van Dongen

Rozenlaan 10 is een heerlijke feelgoodroman met onverwachte plotwendingen.

Rozenlaan 10

| auteur: Angelique van Dongen | uitgeverij: Ellessy | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Rozenlaan 10

Inhoud

Aan de Rozenlaan 10 woont Annemarie samen met een aantal medebewoners die een appartement van haar hebben gehuurd. Na het overlijden van haar man wil ze graag in de villa blijven wonen maar die is  te groot voor haar alleen.

Annemarie geniet samen met de vrouwelijke, bevriende bewoonsters van haar prachtige villa aan de Rozenlaan 10. Ze heeft nog maar kort een relatie met Ron, die 20 jaar jonger is. Annemarie geniet met volle teugen van alle aandacht die ze van hem krijgt. Haar zoon Robin en de medebewoners denken alleen niet zo positief over Ron. Wat zoekt hij toch bij zo’n oudere vrouw? Annemarie heeft alleen maar oog voor Ron ook al komt hij op de meest onmogelijke momenten bij haar binnen vallen.

Wanneer Berdine met haar vriend gaat samenwonen, kondigt zich al snel een nieuwe bewoner voor haar appartement aan. Klaas wil graag de zolderkamer overnemen en is vaak thuis. Hij werkt in de ICT, zegt hij, waardoor hij veel thuis kan werken.

Roza, verloskundige, werkt zeer onregelmatig en vindt het maar niks dat Ron haar geregeld aanspreekt als ze laat thuis komt. Gelukkig kan ze goed praten met Abby die ook in een van de appartementen woont. Beiden kunnen het ook goed vinden met Klaas met wie ze geregeld even van gedachten kunnen wisselen. Af en toe wandelen Klaas en Roza samen waarbij ze elkaar steeds beter leren kennen.

Abby is gescheiden en heeft 2 dochters die ze geregeld spreekt. Als Abby de weduwe Hans ontmoet, vindt ze al snel een maatje en liefdevolle man in hem. Hans vind Ron ook maar een rare man die Annemarie helemaal lijkt op te eisen. Als hun relatie serieuzer wordt, verblijft Abby steeds vaker in zijn woning.

Dan ontdekt een van de bewoners dat Ron niet is wie hij zegt te zijn. Maar spreken de bewoners in de villa zelf wel allemaal de waarheid? Wie is Ron dan wel?

 

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette(40): Wat een prachtige feelgood roman is Rozenlaan 10. Het leven van Annemarie lacht haar eindelijk weer toe ondanks dat haar omgeving helemaal niet blij is met haar nieuwe liefde.

Het gemak waarmee Angelique het leven van Annemarie en haar medebewoners schrijft is top. Het boek leg je makkelijk even weg om daarna weer verder te lezen. De korte hoofdstukken, telkens verteld vanuit een andere personages, geeft het boek snelheid en de nieuwsgierigheid wat er nu echt met Ron aan de hand is.

Voor wie houdt van een boek voor lekker tussendoor met een prettige inhoud, is Rozenlaan 10 echt een aanrader. Ook al kun je raden hoe het verhaal eindigt, is het toch een goed, opgezet verhaal waarbij de personages krachtig zijn uitgewerkt. Ik was in ieder geval verrast door dit boek.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *