Rose Harbor voor altijd

Recensie Rose Harbor voor altijd, Debbie Macomber

Jammer dat Rose Harbor voor altijd het laatste deel in de serie is!

Rose Harbor voor altijd

| auteur: Debbie Macomber | uitgeverij: Boekerij | paperback en E-book | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Rose Harbor voor altijd

Inhoud

Rose Harbor voor altijd is het vijfde en laatste deel in de serie over de Bed & Breakfast van Jo Marie. Al op de tweede pagina (als je de voorgaande delen tenminste niet hebt gelezen) kom je erachter dat haar grote liefde Paul is overleden.

Het verhaal wordt vanuit vier verschillende personen verteld, te weten Jo Marie, Mark, Emily en Nick. In het vorige deel bloeide er een (voorzichtige) relatie op tussen Jo Marie en haar klusjesman Mark. De andere twee zijn nieuwkomers. Emily wil, na meerdere keren door een man teleurgesteld te zijn, een nieuwe start maken op een nieuwe plek. Ze heeft in de buurt van de B&B een baan geaccepteerd en moet op zoek naar woonruimte. Om geen overhaaste beslissing te nemen, besluit ze nog een tijdje in de B&B te verblijven om vanuit daar verder te gaan met haar zoektocht. Nick heeft ook een zware tijd achter de rug. Hij is een dierbaar iemand kwijt geraakt waar hij zichzelf de schuld van geeft. Om zijn verdriet zoveel mogelijk buiten te sluiten stort hij zich op het verbouwen van zijn huis.

Weet Mark, Jo Marie eindelijk volledig voor zich te winnen of krijgt hij concurrentie uit onverwachte hoek? Vindt Emily haar droomhuis? Lukt het Nick het verlies een plekje te geven?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Zelf heb ik de vorige delen niet gelezen maar dat heb ik niet als storend ervaren. De schrijfster geeft genoeg informatie om het hele verhaal te kunnen snappen. Wat ik me wel voor kan stellen, is dat je dan nog meer een band met Jo Marie en haar speciale Bed & Breakfast opbouwt waardoor je nog meer met haar mee leeft. In dit boek geeft Jo Marie verschillende voorbeelden waaruit blijkt dat haar B&B een soort helende werking op haar gasten heeft, dat vond ik een leuke toevoeging. Waarschijnlijk is dat een rode lijn door alle delen.

Er worden twee behoorlijk zware thema’s in het boek aangehaald waaronder de missie van Mark en het lichamelijke ongemak van Emily. Nu ik er over nadenk, is dat een verstandige keus geweest anders was het waarschijnlijk een te zoetsappig verhaal geworden.

Wat mij betreft had Rose Harbor voor altijd niet het laatste deel van deze serie hoeven te zijn! Ik heb het boek met veel plezier gelezen en was graag in een volgend deel te weten gekomen hoe het de hoofdrolspelers zou zijn vergaan. Ik ben nog aan het twijfelen of ik de voorgaande delen ga lezen (het is toch anders als je al weet waar je naar toe aan het lezen bent), maar ga de nieuwe boeken van Debbie Macomber zeker in de gaten houden!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten