Rood

Recensie Rood, Pierce Brown

 Het boek ‘Rood’ doet denken aan de welbekende ‘The Hunger Games’ , maar dan nog origineler en beter!

Rood

| auteur: Pierce Brown | uitgeverij: L.S. Amsterdam | paperback en e-book| recensent: Inge Hogevonder |

Recensie Rood

Inhoud

Darrow leeft in de toekomst. Hij woont op Mars, of beter gezegd onder Mars. Hij is een rode en werkt de hele dag onder de grond. Hij is ervan overtuigd dat hij en zijn mede-roden de oppervlakte van Mars bewoonbaar maken voor de andere kleuren die nog op de aarde wonen. De bevolking is namelijk opgedeeld in kleuren. De roden zijn de laagste kleur, de mijnwerkers die onder de grond leven. De gouden zijn de hoogste macht, zij besturen alle kleuren. Verder zitten er nog vele kleuren tussenin met allemaal een eigen rol in de maatschappij. Darrow heeft vrede met zijn bestaan, hij vind net als alle anderen, dat de roden de pioniers van Mars zijn. Zij gaan ervoor zorgen dat Mars bewoonbaar wordt. Enkel dan komt Darrow erachter dat het oppervlakte van Mars al generaties lang bewoonbaar is!

Hij en alle andere roden zijn hun hele leven voorgelogen! Ze werken hard en leven in armoede terwijl iedereen aan het oppervlak een beter leven heeft. Ze worden behandeld als slaven. Darrow wil daarom de strijd aan gaan en maakt kennis met Danser die strijd voor hetzelfde doel als hij. Darrow wordt met zijn hulp veranderd in een gouden. Hij weet in het instituut te infiltreren. Dit is de school waar de selectie wordt gemaakt tussen de kinderen van de heersende gouden. Ze moeten strijden om macht en een goede positie in de maatschappij. Om zijn vijanden te kunnen verslaan zal Darrow één van zijn vijanden moeten worden. Zal hij dit kunnen zonder door de mand te vallen?

Persoonlijke Leeservaring

Inge: Het boek start met een prachtige kaart en een interessante proloog. Deze proloog zorgde ervoor dat ik gelijk gegrepen was en wilde weten wat er ging gebeuren. Het boek bestaat uit vier delen die weer onderverdeeld zijn in goed te lezen hoofdstukken. Ik vond het erg prettig dat ik van hoofdstuk tot hoofdstuk en van deel tot deel kon lezen en dus niet ergens midden in het verhaal hoefde te stoppen. De schrijfstijl is erg prettig, ondanks onbekende termen is het toch erg makkelijk te lezen. De schrijver weet de spanning goed over te brengen en gedurende het boek goed vast te houden.

Het verhaal is erg origineel. Het is heel anders dan ik had verwacht na het lezen van de achterflap. Het verhaal doet mij wat denken aan de welbekende ‘Hungergames’ maar dan nog origineler en beter! Vanaf het begin is er veel spanning maar er is ook ruimte voor de waarde vriendschap. Ook komt er genoeg romantiek in voor. Ik vind dat er een goede afwisseling is tussen actie en de ontwikkeling van verschillende relaties. Het verhaal had een erg onverwacht einde, Darrow neemt een beslissing die ik nooit verwacht had. Toch eindigt het verhaal redelijk afgesloten maar ook open genoeg voor een vervolg. En dat komt er dan ook, het is een serie en zal bestaan uit drie delen. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het tweede deel dat in Maart zal verschijnen! Al met al een geweldig spannend en origineel boek dat ik iedereen kan aanraden!

Namens de uitgeverij mogen wij een exemplaar weggeven van Rood aan een liefhebber van het Young Adult genre! Doe je mee met de winactie?

Winactie Rood gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek Rood wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 22 januari middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Het delen van de winacties via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen. Laat het weten in je reactie, als je van deze extra winkans gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten