BE0765EC897443939E3018A8FE9B98E1 e1492017485123

Recensie Ries en Roos, Rob van Doorn

Ries en Roos: Een dubbele recensie door moeder en dochter!

Quinty(11): Ik vond het een leuk boek. In dit boek worden duidelijk meningen gegeven en dat mag ook,

want je mening geven is erg belangrijk!

Ries en Roos| auteur: Rob van Doorn | uitgeverij: Droomvallei | Hardcover | recensent: Wendy van den Berg & dochter Quinty |

Recensie Ries en Roos

Inhoud

Ries en Roos wonen bij elkaar in de straat en zitten ook nog eens in dezelfde klas. Ze kunnen het goed met elkaar vinden en beleven een hoop dingen samen. Ze logeren bij elkaar, stampen in de plassen als het regent, ze gaan naar het kabouterbos en naar de dierentuin.

De ouders van Ries zijn gescheiden en Ries woont bij zijn moeder. De ouders van Roos werken allebei. Dan komt oma oppassen en wordt ze verwend. Maar dat mag ook, daar zijn oma’s voor. Ook als ze een keer bij Roos logeren worden ze extra verwend en dat vinden ze fijn.

Persoonlijke Leeservaring

Wendy(40): Het zijn kleine, korte verhalen en dus ideaal als voorleesboek of om zelf te oefenen. De mooie plaatjes vullen de verhalen helemaal aan. Het leuke bij de plaatjes is ook dat het niet allemaal in dezelfde trant is. De ene is wat meer grijs en de andere heel gekleurd. De manier van tekenen is wel telkens hetzelfde.

Quinty(11): Ik vond het een leuk boek. In dit boek worden duidelijk meningen gegeven en dat mag ook, want je mening geven is erg belangrijk. De avonturen die Ries en Roos beleven zijn ook leuk en heel herkenbaar. Ik ken heel veel kinderen die geen spruitjes lusten, zelf lust ik ze wel, en in de plassen springen heeft ook iedereen wel eens gedaan. Het leuke vind ik dan ook dat alle verhalen echt kunnen zijn. Er zijn geen verzinsels die niet kunnen maar echt dingen uit het leven van een kind. 

Wel vond ik het jammer dat er op de kaft niet is gekozen voor een kleurrijke tekening. De hoofdstukindeling is wel heel duidelijk. Meestal is er nog een stuk bladzijde wit aan het eind van een hoofdstuk en begint het nieuwe op de volgende bladzijde. De titel staat dan met grote letters in het blauw. Voorin staat de inhoud ook met het nummer van de bladzijde, dat is handig als je een verhaal nog een keer wilt lezen.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten