Reken maar!

Recensie Reken maar!, Suzanne Peters

Reken maar! van Suzanne Peters is een mooie liefdesroman. Het bevat humor ondanks de wat zwaardere onderwerpen zoals een dwangneurose en stalking.

Reken maar!

| auteur: Suzanne Peters | uitgeverij: Ellessy | paperback | recensent: Inge van de Vegte |

Recensie Reken maar!

Inhoud

Jasmine besluit op zoek te gaan naar een nieuwe woning aan de andere kant van het land. Zodra ze die heeft gevonden zet ze een punt achter haar relatie met Kevin. Hij reageert heel onverschillig, waardoor ze er nog meer van overtuigd is dat ze de juiste beslissing heeft genomen.

Tijdens het klussen besluit ze kennis te maken met haar buren. Als eerste belt ze aan bij Quinten, dat is een leuke vent! Hij vraagt haar binnen en ze drinken samen wat. Jasmine beseft dat ze al gevoelens voor hem begint te krijgen, maar is dat niet veel te snel?! Toch stelt ze voor dat ze een keer Surinaams voor hen zal koken, daar is hij wel voor in. Ze besluiten samen boodschappen te gaan doen; waarom duurt het zolang voordat hij een product daadwerkelijk in het karretje legt? En waarom reageert hij zo raar als ze bij de kassa op de valreep nog een chocoladereep op de band legt?

Bij het inrichten van haar nieuwe woning heeft Jasmine regelmatig een bezoek gebracht aan de kringloop. Daar heeft ze Elin leren kennen, waar ze al snel een vriendschap mee opbouwt. Elin waarschuwt Jasmine een aantal keer voor Quinten, wat zou daar de reden van zijn? Is Jasmine echt blind van verliefdheid?

Persoonlijke Leeservaring

Inge(34): Ik was nog niet bekend met de boeken van Suzanne Peters, en had zelfs nog nooit van haar gehoord. Toch is Reken maar! al haar 13e feelgoodroman en heeft ze voor 2 van haar eerdere boeken de meeste publieksstemmen gekregen voor de Valentijnsprijs van 2015 en 2016.

Tijdens het lezen heb ik me regelmatig afgevraagd of ik geen jeugdboek aan het lezen was. De manier van schrijven is behoorlijk kinderachtig, maar leest waarschijnlijk daardoor wel lekker weg.

In het nawoord geeft de schrijfster aan dat ze naar onder andere M&M’s een bericht heeft gestuurd in verband met het aantal M&M’s in een zak en dat ze daar een goed en helder antwoord op heeft gekregen. Ik had het leuker gevonden om die reactie in het boek terug te zien.

Nog niet zo lang geleden heb ik het boek Uitgerekend wij van Monika Peetz gelezen, toevallig dat in beide boeken cijfers zo’n belangrijke rol spelen.

Onvoorstelbaar hoeveel foutjes er in het boek staan (letters die missen, teveel spaties, Aline i.p.v. Alina, etc.), waar kan ik me aanmelden als proeflezer voor volgende boeken? 😉

De karakters in Reken maar! lijken echt tot leven te komen, ze zouden zomaar bij je in de wijk kunnen wonen. Knap hoe de schrijfster dat voor elkaar heeft gekregen.

Conclusie: Het is een leuk tussendoortje, maar voor mij niet meer dan dat. Ik kan me voorstellen dat Reken maar! voor mensen die in hun leven, op welke manier dan ook, te maken hebben met dwangneurose een interessant, maar toch ook luchtig boek is.

Quote uit andere recensie

Ik ben heel blij dat ik de boeken van Suzanne heb ontdekt!
Na het lezen van dit boek heb ik er gelijk 3 bijbesteld en inmiddels ook allemaal gelezen.
Peters schrijft modern en heeft gezorgd dat ik niet meer alleen in bed lees.
Ik zit nu meermaals in mijn schommelstoel heerlijk te lezen!
Had ik al vernoemd dat haar themas enorm boeiend zijn? bron

 

Onlybyme mag namens de uitgeverij een exemplaar weggeven met een winactie aan een liefhebber.

Winactie Reken maar!

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Reken maar! wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 8 oktober middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten