Qwixx Mix

Recensie Qwixx Mix, white goblin games

Qwixx Mix maakt Qwixxen nog leuker! Je kunt met deze 2 nieuwe varianten uren dobbelplezier toevoegen aan het Qwixx verslavende spel. 

Een dobbelspel dat voor velen hoog scoort tussen hun favorieten!

Qwixx Mix

 | WHITE GOBLIN GAMES | age 8+ players 2-5  playtime 15 | dobbelspel | Recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Qwixx Mix

Inhoud

Qwixx Mix is niet een totaal nieuw spel, enkel een andere wijze van het spelen van het al bekende spel Qwixx Dobbelspel of Qwixx Kaartspel. Zonder bezit van een van beide ‘bron’ spellen is het spelen van Qwixx Mix niet mogelijk. Feitelijk is Qwixx Mix een uitbreiding.

Eerder verscheen op Onlybyme de recensie van Qwixx inclusief de variant Karakters: Review Qwixx Karakters; White Goblin Games.  Lees in die recensie alles over de Qwixx basisregels.

De regels veranderen niet, maar de spelbeleving wel. Er zijn 2 nieuwe varianten in deze verpakking: Variant A heeft een scoreblok met getallen in op- en aflopende volgorde maar iedere rij bestaat uit 4 verschillende kleuren. Variant B heeft een scoreblok met getallen die niet in op- en aflopende volgorde staan maar door elkaar (wel dezelfde kleur per rij).

bron: white goblin games

Persoonlijke Spelbeleving

Barbara(40): Bij ons waren deze nieuwe varianten totale voltreffers. We spelen sinds we Qwixx in huis hebben het spel wekelijks meerdere malen, doordat het ‘even snel’ tussendoor kan worden gespeeld. Het geeft altijd veel dobbelplezier en voorspelt nooit vooraf een winnaar. Tactiek gecombineerd met de geluksfactor van de dobbelstenen geven telkens weer verrassende wendingen. Zonder geluk win je dit spel niet enkel op tactiek!

Deze nieuwe varianten maken het mogelijk op op een andere manier te proberen te winnen. Het blok waarbij de kleuren verspringen geeft zelfs de mogelijkheid op verschillende wijze de originele spelregels te interpreteren. Want mag een rij worden gesloten bij 5 kruisjes in die betreffende rij ongeacht de kleur, of dienen er 5 kruisjes per te zijn gezet in verschillende rijen? En mag je dan nog wel andere kleuren aankruisen in niet-gesloten rijen voor de gesloten kleur? Kortom, spreek duidelijk even onderling af hoe je de regels wilt toepassen. 

Hier beslissen we nu per spelsessie wat we hanteren aan regels. 😉

Krijg jij al zin om deze varianten te gaan dobbelen? Doe mee! White Goblin Games heeft Onlybyme 1 exemplaar van Qwixx Mix beschikbaar gesteld voor een winactie.

Winactie Qwixx Mix

LET OP: AFWIJKENDE DEELNAME REGELS VOOR WINACTIES UIT DE SPELLEN 9-DAAGSE!

Hoe kan je meedoen aan deze winactie?

  • Geef in een reactie onder deze blog aan dat je Qwixx Mix wilt winnen.
  • Voeg je naam en mailadres toe in de invoegvelden. Dit zodat we je kunnen bereiken via mail indien je hebt gewonnen. (Mailadres is afgeschermd en niet zichtbaar voor bezoekers)
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt. Begin met volgen, enkel volgers van Onlybyme maken kans. (Mocht je geen Facebookaccount hebben, geef dan aan op welke sociale kanalen je Onlybyme volgt.)
  • Deze speciale winactie is onderdeel van de Spellen 9-daagse op Onlybyme. Verdubbel je winkansen voor alle 9 winacties door de acties op Facebook door te delen, bekenden te taggen en de acties te liken. (Dit is niet verplicht.)
  • De winnaars ontvangen, na afloop van alles winacties uit de spellen 9-daagse, per mail een bevestiging indien ze hebben gewonnen.  Ze dienen op deze mail reageren met een ‘reply’. Zo weten we zeker dat de rechtmatige winnaar het gewonnen spel krijgt toegekend.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten