Power Queens
|

Recensie Power Queens, Danitzah Jacobs

Een inspiratiekookboek vol recepten uit de jeugd van ‘power queens’ met daarbij inspirerende, motiverende verhalen uit hun leven.

Wendy: Het lezen van dit boek is heel motiverend. Ik voelde de kracht, motivatie en inspiratie van deze vrouwen. Ze wisten me te motiveren alleen al door hun verhaal. 

Power Queens

| auteur: Danitzah Jacobs | uitgeverij: Droomvallei | hardcover | recensent: Wendy van den Berg |

Recensie Power Queens

Inhoud

De prachtige foto’s op de voorkant zijn gemaakt door Caïnva Isenia en stralen meteen een hoop gezelligheid uit. Het is dan ook niet voor niks een boek over ‘power queens’. Ze delen recepten van hun jeugd en vertellen daarbij de verhalen uit hun leven. De verhalen zijn inspirerend, motiverend en maken je enthousiaste los om ook zo heerlijk in het leven te kunnen staan.

De vrouwen die hun verhaal vertellen in dit boek, hebben allemaal wel een brug gehad waar ze overheen moesten. Ze vertellen waar voor hun die brug uit bestond, waar ze de kracht vandaan haalden om er overheen te komen en hoe ze nu in het leven staan.

Danitzah Jacobs is in drie verschillende landen opgegroeid. Dan is het lastig om een leven op te bouwen. Ze vindt haar moed door een zin die ze hoort in een tv-programma. Dit geeft haar een nieuw zelfbewustzijn en daadkrachtig bouwt ze haar leven verder op.

Danitzah is nu eigenaar van cateringsbedrijf Màrshé in Breda. Daarnaast heeft ze dit boek geschreven waarin nog 8 andere vrouwen hun familierecepten delen en hun levenswijsheden.

Persoonlijke Leeservaring

Wendy: Dit boek heeft me aangegrepen. Ik vond het prachtig om te lezen hoe zij in het leven staan en elke dag weer ontzettend hard werken om doelen te bereiken zonder afhankelijk te zijn van anderen. Wat een power!

Het verhaal van Annemarie Nodelijk heeft me het langst vastgehouden. Wat een vechter en wat een optimisme. Het heeft als titel: verloren zicht, hervonden focus. Een jeugd waarin ze haar moeder verliest en daarmee ook meteen het thuisgevoel. Na een aantal jaren vind ze weer een doel: kleding maken. Als ze haar doel bijna bereikt heeft, ze zit in haar laatste studiejaar en krijgt ze weer een flinke tegenvaller. Door haar vrienden, de wijze raad van haar moeder en haar eigen wilskracht behaalt ze uiteindelijk het doel waar ze voor ging. Ze is eigenaar van de tassenlijn ‘Anniestijl’.

Het lezen van dit boek is heel motiverend. Ik voelde de kracht, motivatie en inspiratie van deze vrouwen. Ze wisten me te motiveren alleen al door hun verhaal. Ik vind het geweldig om te zien hoe ze in het leven staan en te lezen hoe ze tot dit punt zijn gekomen. Ieder met haar eigen wijze lessen die ze door het leven heen hebben opgepikt, maar vooral ook van thuis uit hebben meegekregen. 

Met de recepten zelf heb ik helaas niet veel. Het ziet er wel allemaal heerlijk uit, maar ikzelf ga toch echt meer voor de Hollandse kost. Ondanks dat heb ik ontzettend genoten van het lezen van dit boek. Soms dacht ik: ik ga echt niet meer verder lezen nu, ik ga aan het werk. Zo aanstekelijk is het geschreven. Uiteraard las ik dan toch nog een hoofdstuk omdat de verhalen me ook zo aantrokken. Heel erg goed gedaan van deze Power Queens.

Dit zeer inspirerende kookboek Power Queens met recepten en verhalen uit de jeugd van 9 ‘Power Queens’ mogen wij namens de uitgeverij weggeven met een winactie. Ben jij of ken jij iemand die graag kookt of graag wordt geïnspireerd?

Winactie Power Queens gesloten

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek Power Queens wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 25 januari 2017 middernacht. De uitslag wordt daarna via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram! (NIET VERPLICHT.)
  • Het delen van deze winactie via de sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten