Politie

Recensie Politie, Jo Nesbo

In Politie moet het team van Gunnar Hagen onder leiding van de nieuwe commissaris Mikael Bellman op zoek naar een moordenaar die agenten vermoord.

Politie

| auteur: Jo Nesbø | uitgeverij: De bezige bij | paperback en E-book | recensent: Yvonne Vogels |

Recensie Politie

Inhoud

Deel 10 van de Harry Hole serie.

In Politie moet het team van Gunnar Hagen onder leiding van de nieuwe commissaris Mikael Bellman op zoek naar een moordenaar. Een moordenaar die agenten vermoord. Het enige wat deze politiemoorden gemeen hebben is dat de vermoorde agent onderzoek deed naar een tot nu toe nog onopgeloste moordzaak.

De moordenaar lokt ze naar de plaats delict van deze onopgeloste moord en vermoord deze onderzoekers dan op bijna dezelfde wijze als het eerste slachtoffer.

Het is een strijd tegen de tijd, want er zijn helaas nogal wat onopgeloste moordzaken in Oslo en omgeving. Het team van Gunnar Hagen en commissaris Mikael Bellman krijgt het zwaar te verduren en zal nooit meer hetzelfde zijn. De geheimen in het politiekorps stapelen zich op, waardoor het steeds moeilijker te verbergen is. Of toch niet?

Ondertussen vecht op de intensive care van het ziekenhuis een man voor zijn leven. De identiteit van deze man wordt strikt geheim gehouden omdat hij een belangrijke getuige is in een grote drugszaak in Oslo. Wie is deze man, en áls hij wakker wordt wat heeft hij dan te vertellen wat zo belangrijk is dat niemand mag weten wie hij is?

Persoonlijke Leeservaring

Yvonne: In politie wist Jo Nesbo me nog meer dan ooit op het verkeerde been te zetten. Hij kreeg het voor elkaar om te zorgen dat ik las wat ik wilde lezen en niet wat er daadwerkelijk stond. Dat klinkt heel cryptisch maar als je het boek gelezen hebt dan weet je wat ik bedoel.

Het is ongelofelijk spannend geschreven. Er werden details en plaatsen uit eerdere zaken genoemd die steeds terugkwamen in zijn verhaal. Locaties en situaties waardoor ik mensen wel zou aanraden om deze serie op volgorde te gaan lezen. Het leesplezier van dit boek was erg groot. Zeker omdat zoals ik al eerder aangaf ik regelmatig op het verkeerde been gezet was in het verhaal. De schrijver liet me dingen geloven die totaal anders bleken te zijn. De spanning zat zo diep in dit verhaal dat ik meerdere malen gevloekt heb en zelfs een paar tranen weggepinkt heb tijdens het lezen.

Het las echt makkelijk weg en ondanks dat er veel details genoemd werden over de omgeving of de situatie was dit niet storend maar maakte dit het verhaal juist meer levendig en realistisch.
De reden waarom ik niet inga op de precieze details van dit verhaal is omdat ik de lezer geen leesplezier wil ontnemen, als ik nu de verhaallijn meer prijs ga geven ontneem ik de verassingselementen die enorm groot zijn in het verhaal.

Mijn advies is dan ook, ga dit boek lezen, ga de hele Harry Hole serie lezen want hij is de moeite waard!

 

Winactie Politie

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Politie wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 10 december middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten