Recensie Pluk een roos, M.J. Arlidge

Het derde boek van M.J Arlidge met Inspecteur Helen Grace in de hoofdrol bevat opnieuw een zeer origineel plot! 

Zinderende spanning en grote tijdsdruk maken het verhaal een ‘must read’ voor thrillerliefhebbers!

pluk een roos

Auteur: M.J. Arlidge | paperback en e-book | Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij | Recensent: Barbara Oosthoek

Recensie Pluk een roos

Inhoud

In het derde boek van M.J. Arlidge volgen we opnieuw een stuk uit het leven van Helen Grace. Een inspecteur die erom bekend staat grote zaken met seriemoordenaars op te lossen. Dit tot grote ergernis van haar directe leidinggevende. Deze kan het niet uitstaan dat Helen haar positie haast onzichtbaar maakt en alle aandacht vanuit de media naar zich toe trekt. Hier wil ze dan ook voorgoed mee afrekenen en probeert Helen op non-actief te krijgen.

Helen heeft niet door hoever deze negatieve gevoelens van haar leidinggevende gaan, tot ze daar mee geconfronteerd wordt op een uiterst ongunstig moment: in het midden van een groot onderzoek. Afleiding in de vorm van een intern onderzoek naar haar eigen functioneren kan Helen dan ook totaal niet gebruiken.

Ruby wordt wakker in gevangen toestand en kan daar met geen mogelijkheid uit ontsnappen. Je voelt letterlijk hoe het voor haar is om in een uitzichtloze situatie te verkeren en hoe ze daarmee omgaat. Ze vecht voor haar leven, ook al moet ze daarvoor iets afschuwelijks doen. Haar ontvoerder noemt haar steeds Summer, kan ze dit in haar voordeel gebruiken? Komt ze ooit nog op vrije voeten en zo ja, hoe?

Gelukkig voor Ruby blijft haar verdwijning niet onopgemerkt. Helen komt erachter dat er veel meer aan de hand is dan een weggelopen meisje dat haar familie de rug toekeert. Is ze überhaupt wel weggelopen? Er lijkt totaal geen spoor van inbraak en ontvoering aanwezig, dus Helen vertrouwt het niet. Ook al krijgt ze veel tegenwerking van haar leidinggevende, ze bijt zich in het onderzoek vast. Of ze nu wel of niet haar eigen carrière op het spel zet, het leven van Ruby is belangrijker. Het enige wat telt is: vinden ze Ruby op tijd? Kan ze doordringen in het hoofd van de psychopaat die Ruby in zijn macht heeft?

Opnieuw lukt het de auteur om je vanaf het begin af aan in het verhaal mee te nemen waarin door de korte hoofdstukken telkens nieuwe inzichten met grote vaart de revue passeren. Je leeft intens mee met Ruby en wat ze moet doorstaan. Komt de hulp op tijd? Is dit het laatste onderzoek dat Helen ooit zal leiden en wordt ze op non-actief gesteld en is haar glansrijke carrière ten einde? Kan ze haar demonen uit het verleden beter hanteren inmiddels?

Het boek is duidelijk een vervolg op de door ons eerder gerecenseerde boeken Iene Miene Mutte en Piep zei de Muis. Toch is het ook afzonderlijk goed te lezen en kan daarna bij interesse ook deel 1 en 2 alsnog worden lezen, zonder dat de informatie die je in deel 3 opdoet dit in de weg staat. Lees ook gerust de eerdere recensies door om een completer beeld te krijgen van de auteur en zijn boeken.

Persoonlijke mening

Barbara(38): Al vanaf boek 1 heeft de auteur mij enthousiast. Ook dit deel laat je meegaan in de denkwerelden van een psychopaat, een slachtoffer en een inspecteur. Gaande weg worden op sublieme wijze steeds meer details prijsgegeven en volg je Helen in haar speurtocht naar Ruby, waarbij grote haast is geboden. Deze tijdsdruk weet de auteur als geen ander te verwoorden en laat je enkel sneller lezen om erachter te komen of het lukt om het leven van Ruby te redden. De grotere verhaallijn van inspecteur Helen loopt door de boeken heen en geeft je steeds iets meer kijk in haar eigen ziel en verborgen demonen.

Toch is het niet dermate diep uitgediept om het gevoel te hebben de eerdere delen te missen bij het lezen van dit derde deel. Het kan enkel een groep nieuwe fans ertoe bewegen ook de eerdere delen te willen lezen. Iets wat ik als fan van het eerste uur kan aanbevelen aan liefhebbers van thrillers. Deze thrillers hebben alle drie snelheid, verwrongen psychopaten en een doortastend doorzettingsvermogen van inspecteur Helen die je meezuigt in haar jacht onder grote tijdsdruk. Een boek wat helaas te snel uit is, door de vaart van het verhaal. Dit maakt het haast onmogelijk het boek langer dan noodzakelijk aan de kant te leggen. Op naar deel 4!

 

Onlybyme mag een thriller liefhebbers blij maken met een exemplaar van een boek dat in menig boekenkast niet zal misstaan. Ben jij een thrillerliefhebber die houdt van veel spanning en tijdsdruk, dan is dit een boek wat je gaat bevallen!

Winactie Pluk een roos (gesloten)

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mail achter (is afgeschermd!).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je dit boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: begin met volgen.
  • Ditmaal een extra dubbele winkans, indien je het bericht via Facebook aanbeveelt aan bekenden (door hun naam/namen te noemen in een reactie op Facebook) en/of het bericht openbaar deelt. (Niet verplicht, enkel een extra dubbele kans.)
  • Het delen van de winactie via sociale media wordt zoals altijd gewaardeerd en verdubbelt je kansen, 1 of meerdere malen.

Laat het weten in je reactie, als je van extra winkans(en) gebruik hebt gemaakt en via welke sociale kanalen. Denk hierbij aan het volgen van Onlybyme via Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en Bloglovin’ of het liken en delen van deze winactie, via deze zelfde kanalen.

Leuk als je meedoet met de winactie en veel geluk toegewenst!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten