Recensie Pijngrens, Loes den Hollander

Hoever kan pijn gaan, waar ligt de grens? Pijngrens: een thriller met een gruwelijk einde!

Pijngrens

| auteur: Loes den Hollander | uitgeverij: Karakter | paperback en e-book | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Pijngrens

Inhoud

Het boek draait rond drie hoofdpersonen, Annemiek, Bridget en Maxim. Zowel Annemiek als Bridget delen een pijnlijk verleden met Maxim. Door een vliegtuigramp worden de losse levens van deze drie personen met elkaar verstrengeld. Annemiek leert Bridget kennen in haar zoektocht naar antwoorden.

De wonden ontstaan in het verleden komen naar boven in het heden en vele vragen worden gesteld, beantwoord en veroorzaken nieuwe vragen.

Hoe houd je jezelf staande na zoveel pijn? Hoe krijgt je geest rust over hetgeen is geweest en hoe kan je verder leven in het heden zonder dat het verleden je blijft achtervolgen?

Hoe verandert pijn je naar een persoon die je verafschuwt te zijn?

 

Persoonlijke Leeservaring

Barbara (39): Het einde, jeetje! Die zag ik niet aankomen en toch? Wanneer je alle puzzelstukjes naast elkaar neerlegt, begrijp je het, hoe gruwelijk ook. 

Loes is een geprezen thriller auteur en dat is naar mijn mening volkomen terecht. Met pijngrens heeft ze een thriller geschreven die wordt belicht vanuit verschillende karakters. Je leest steeds de gedachten vanuit een andere blik op het geheel. Iets wat ik de thriller meer diepgang vond geven. Je leert daardoor de hoofdrolspelers beter kennen en begrijpen waarom ze doen wat ze doen. Door de steeds wisselende rollen zijn de hoofdstukken kort en dus is het boek tussendoor makkelijk weg te leggen en ook zo weer op te pakken. Al vraag ik me af of je niet toch snel door wilt lezen indien de gelegenheid. Zeker vanaf halverwege het boek wilde ik gewoon weten hoe het geheel nu in elkaar zat en verslond ik de pagina’s. 

Het is een thriller die je laat meeleven, laat afvragen, en laat mee puzzelen naar de antwoorden. Als je die dan uiteindelijk krijgt kan het zijn dat je had gehoopt dat ze anders waren. Althans ik had dat gevoel wel toen ik de laatste woorden tot me nam. Toch kon ik het begrijpen en was het verhaal af, al zou er zomaar een vervolg op kunnen volgen. In gedachten zie ik al genoeg onderwerpen voor een tweede deel, al vermoed ik dat we niet meer van ze zullen horen. 

Vanuit mijn persoonlijke liefde voor psychologische thrillers wil ik Pijngrens aanbevelen.  Lezers die de auteur kennen zijn bekend met haar snelle schrijfstijl die je makkelijk meeneemt in het geheel. Door de snel wisselende hoofdstukken vanuit verschillende mensen vliegen de woorden voorbij en zuig je het verhaal op en blijf je achter met een gevoel van teleurstelling en begrip. 

 

Winactie Pijngrens

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 16 juli middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten