Pijn

Recensie Pijn, Mel Wallis de Vries

Pijn is een pareltje van Nederlandse bodem. Waarom moeten er meisjes dood en wat is de bedoeling van de filmpjes van de slachtoffers of social media?

Pijn| auteur: Mel Wallis de Vries | uitgeverij: Fontein | Hardcover en Ebook | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Pijn

Inhoud:

De moeder van Mandy is ernstig ziek en verblijft in het ziekenhuis. Haar vader is veel bij haar moeder want hij is erg bezorgd. Mandy heeft ook niet veel aan haar zus want zij is erg op haarzelf.

Met wie kan Mandy praten? Haar vriendinnen hebben zo hun eigen sores en vooral Puck kan erg met zichzelf bezig zijn en eist de aandacht op. Toch probeert Mandy er het beste van te maken ondanks deze moeilijke tijd.

Elke dag probeert Mandy naar het ziekenhuis te gaan. Daar ontmoet ze een jongen waarvan een ouder ook in het ziekenhuis ligt. Langzaamaan trekken ze steeds meer met elkaar op. Ze probeert ondertussen niet naar andere patiënten te kijken want ze vindt het zielig als ze leeftijdsgenoten ziet die ernstig ziek zijn.

Dan vind er op een dag een gruwelijke moord plaats. Een jong meisje is het slachtoffer. Op school heeft iedereen het er over. Het slachtoffer is gefilmd met haar eigen telefoon en dit is op Snapchat geplaatst. Helaas blijft het niet bij deze moord. Van alle meisjes wordt hun laatste levensmoment gefilmd en iedereen kan de filmpjes zien op Snapchat.

Waarom vermoordt de dader juist deze meisjes? Ze hebben op het eerste oog geen relatie met elkaar. Elk hoofdstuk begint vanuit een ander slachtoffer. Waarom moeten deze meisjes dood? Wat is het motief?

Pas op het laatste moment wordt de dader ontmaskerd en wordt duidelijk waarom juist deze meisjes dood moesten volgens de dader.

Behandelde thema’s: vriendschap, vertrouwen, Social Media, ernstig ziek zijn.

Persoonlijke Beleving

Antoinette (40): De boeken van Mel Wallis de Vries staan garant voor een paar heerlijke uurtjes lezen. Zodra je begint te lezen, word je het verhaal ingezogen.

Dit keer wordt het verhaal niet alleen vanuit Mandy verteld. Elk slachtoffer heeft haar eigen hoofdstuk wat het verhaal sterk maakt. Ik had tot op het laatste moment niet door wie de dader was maar eenmaal bekend had ik medelijden met deze persoon. Wat moet diegene het moeilijk gehad hebben zeg!

Na Pijn, kijk ik uit naar het volgende boek van Mel Wallis de Vries. Ondanks dat haar boeken onder het genre “jeugdthriller” vallen, is het voor volwassenen ook goede leeskost. De actuele thema’s en de beleving vanuit de personages maken haar boeken sterk.

Wat mij betreft heeft Mel Wallis de Vries weer een pareltje geschreven.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten