Pien en Keet gaan op ballet

Recensie Pien en Keet gaan op ballet, Katja Reider

Pien en Keet gaan op ballet is een echt meisjesboek voor groep 4. Vol kleurrijke illustraties en een herkenbaar verhaal. Wie gaat er mee op ballet?

Pien en Keet gaan op ballet

auteur: Katja Reider | illustrator: Franziska Harvey | uitgeverij: Kluitman | Hardcover | recensent: Sharon Op ’t Root

Recensie Pien en Keet gaan op ballet

Inhoud

Pien en Keet zijn twee goede vriendinnen. Samen beleven ze allerlei avonturen. Als ze samen met de oma van Pien naar een ballet voorstelling gaan worden ze enthousiast. Ze willen net zo goed kunnen dansen als de dansers in de voorstelling. Wanneer de oma van Pien vertelt dat ze ook balletdanseres is geweest weten de twee meisjes het zeker. Ze willen ook balletdanseres worden. Maar mogen de meisjes wel op balletles van hun ouders? En is ballet wel echt zo leuk als ze dachten?

Voorbeelden van illustraties

Pien en Keet gaan op ballet 1 Pien en Keet gaan op ballet 2

 Persoonlijke Beleving

Sharon (23): Dit kinderboek is echt een boek voor kinderen die net kunnen lezen. De korte en begrijpelijke zinnen zorgen ervoor dat het kind het boek zelf kan pakken en kan gaan lezen. Maar ook voor kinderen die (nog) niet kunnen lezen is het boek ideaal, het is namelijk ook zeer geschikt om te worden voorgelezen.

Het verhaal in het boekje is op een leuke manier geschreven. Ik vind persoonlijk wel dat dit een echt meisjes boek is, maar dat maakt het boek niet minder leuk. De gebeurtenissen in het boek zijn herkenbaar geschreven. De kinderen zullen zich dan ook goed in kunnen leven in de belevingswereld van Pien en Keet.

Wat ik ook erg leuk vind is dat het boek geschreven is met korte hoofdstukken. Dit zorgt ervoor dat je de leesstukken kan afbakenen als het kind het boekje zelf leest. Iets wat ik erg positief vind. Al ben ik niet anders gewend van de avi boekjes van Kluitman. (Ik heb er zelf mee gewerkt toen ik stage liep in het onderwijs.)

Al met al vind ik dit echt een geslaagd kinderboek. Het is herkenbaar, de illustraties zijn kleurrijk en zorgen ervoor dat je je nog beter kan inleven in het verhaal. Een echte aanrader dus.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten