P.I.D.

Recensie PID Bronja Hoffschlag

Wat een geweldig boek over vertrouwen, liefde, verraad en waarheden!

Bronja heeft PID prachtig in elkaar verweven.

PID| auteur: Bronja Hoffschlag | uitgeverij: Agemo | paperback | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie PID

Inhoud

Wat doe je als je denkt dat men liegt over de echte Paul McCartney?

Het is 1967. De 18-jarige Thomas Fremont weet zeker dat de hele wereld voor de gek gehouden wordt over Paul McCartney en verzameld alles wat hij maar kan vinden om de waarheid boven tafel te krijgen.Thomas besluit zijn ideeën wereldkundig te maken, niet wetende welke verstrekkende gevolgen dit heeft. Voor hij opgepakt wordt door mannen in zwarte auto’s en pakken, weet hij zijn rugtas met bewijzen veilig te stellen bij zijn buurmeisje Judy.

Jaar 1999. Beth, de moeder van Thomas, denkt na 30 jaar nog vaak aan hem. Haar man Robert wil niet dat ze nog over Robert praat. Waarom? Beth vindt na al die jaren papieren die haar wereld op zijn kop zet. Deze heeft Robert altijd verborgen gehouden. Thomas is namelijk niet zo ver van huis als zij denkt. Waarom heeft haar man gelogen. Na het overlijden van Robert trekt ze bij Judy in. Na al die jaren zijn ze nog steeds buren, in een doodgewone doorsnee wijk. Met behulp van Syd, de zoon van Judy, vinden ze de lang bewaarde rugtas terug. De interesse van Syd voor de Beatles slingert de zoektocht naar de waarheid steeds meer aan. Zal ze Thomas weer ontmoeten?

Syd trekt ondertussen steeds meer op met Kirstie. Zij is leerling verpleegkundige op de afdeling waar Thomas verblijft. Waar Thomas en Kirstie steeds meer gesprekken hebben over het verleden, raken Syd en Kirstie steeds meer tot elkaar aangetrokken. Zal de waarheid boven tafel komen?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette van Steeg: Wow, wat een prachtig boek heeft Bronja weten neer te zetten met P.I.D. Het gemak waarmee ze schrijft maakt dat ik me onderdeel voelde van het geheel. Zou de echte Paul McCartney dan vervangen zijn door een look-a-like?

Het verhaal van de Beatles en het leven van Thomas, Beth, Judy en Kirstie worden prachtig opgebouwd. Ik wilde weten hoe het zat maar ook hoe de onderlinge relaties zich zouden gaan ontwikkelen.

P.I.D. leest enorm makkelijk weg maar de inhoud sidderde nog lang na in mijn hoofd. Zou het echt gebeurd zijn? Je raad het al, dit boek is een echte aanrader! Bronja Hoffschlag mag zich, wat mij betreft, hoog in de lijst van Nederlandse auteurs scharen. Ik heb al meerdere titels van haar mogen lezen maar het niveau lijkt zich steeds te overtreffen.

 

Winactie PID

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je PID wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 13 augustus middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten