Pepi

Recensie Pepi, Persia Rakers en Esther van der Ham

Pepi, is een bijzonder boek over cultuurverschillen, vriendschap en familie.

Pepi

| auteur: Persia Rakers en Esther van der Ham | illustrator: Esther van der Ham | uitgeverij: Droomvallei | hardcover | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Pepi

Inhoud:

Pepi heeft vleugels, maar ook armen en benen. Ze is een soort vlinder. In het oosten woont ze samen met haar moeder, westerse vader, haar zus Bloem en Nossi (oma) en Baba (opa).

Wanneer ze verhuizen naar het westen, omdat het daar veilig is, voelt ze zich net een clubsandwich. In het westen wordt ze een halfbloedje genoemd, terwijl ze haar in het oosten zien als een dubbelbloed. Waar hoort ze thuis? In het oosten bij Nossi en Baba, of in het westen waar vader vandaan komt?

Coco, een lieveheersbeestje uit Servië, is haar vriendin. Vrienden moet je helpen daarom doet Pepi dit ook als Coco de weg naar huis wil terugvinden. Anna is een stoer vogeltje met prachtige felblauwe ogen. Ze lijkt op haar vader met haar westerse look.

Samen met Bloem en haar ouders maken ze veel avonturen mee in de verschillende culturen. Eén ding lijkt zeker, er is weinig hetzelfde tussen het oosten en westen, of toch niet?

Ben je ook benieuwd naar het avontuurlijke leven van de ondernemende en bijzondere Pepi? Hoe zou jij omgaan met de cultuurverschillen?

Behandelde thema’s: Cultuurverschillen, vriendschap, familie, emigreren

Persoonlijke Beleving

Antoinette(41): Pepi is gebaseerd op waargebeurde feiten en gebeurtenissen. Dit is goed te voelen tussen de regels door. Het boek is geschreven voor kinderen rond de 7 jaar, maar is ook een aanrader voor ouders of mensen die te maken hebben met cultuurverschillen.

Op subtiele wijze weten de auteurs de lezer mee te nemen in deze twee culturen. Wat zijn de gebruiken, hoe ga je met elkaar om en waar liggen juist de verschillen.

Esther van der Ham heeft de illustraties op zich genomen met mooie kleurrijke tekeningen. Het laat het verhaal tot leven komen.
Ik heb genoten van Pepi. Het verhaal is pakkend, actueel en voor veel doelgroepen bereikbaar. Een boek dat ik graag op scholen gelezen zou zien, om onduidelijkheden over culturen bespreekbaar te maken.

Het beeld over andere culturen en emigreren is en blijft een onderwerp van discussie. Dit boek geeft je handvatten om dit in een ander daglicht te plaatsen.

Van de uitgever mogen we een boek verloten. Ben je nieuwsgierig naar dit bijzonder boek? Loot dan mee met deze winactie!

Namens de uitgeverij mag Onlybyme 1 exemplaar van Pepi weggeven met deze winactie.

Winactie Pepi

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
  • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

Afhandeling winacties:

  • Winacties eindigen ‘standaard’ een ruime week na de plaatsingsdatum op zondag middernacht. (Indien hier vanaf wordt geweken, staat dat in de betreffende winactie vermeld.)
  • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten