Recensie Penguin Bloom, Cameron Bloom en Bradley Trevor Greive

Penguin Bloom is niet alleen een prachtig verhaal. De schitterende foto’s maken het boek nog meer bijzonder en is een prachtige toevoeging aan dit beeldende familieverhaal.

Penguin Bloom

| auteurs: Cameron Bloom en Bradley Trevor Greive | uitgeverij: Xander | hardcover | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Penguin Bloom

Inhoud

De Australische Cameron en Sam Bloom hebben 3 zoons waarmee ze graag het land Thailand willen bezoeken. Voordat ze kinderen hadden waren ze samen al reislustig. Dan valt Sam op vakantie met fatale gevolgen. Ze zal altijd verlamt blijven.

Cameron moet zien hoe zijn vrouw in een buitenlands ziekenhuis ligt, terwijl hij de zorg heeft over zijn 3 zoons. Eenmaal terug in Australië dient Sam een zware revalidatie te ondergaan. Ze raakt in zichzelf gekeerd maar de positieve Cameron neemt de zorg voor zijn gezin op zich, ondanks het grote verdriet.

Dan komt Penguin in het leven van de familie Bloom. Een kleine eksterkuiken die ook op zichzelf aangewezen is nadat hij uit het nest is gevallen. Penguin groeit letterlijk op binnen het gezin. Hij neemt deel aan het gezinsleven en weet Sam uit haar eigen wereld te halen. Ze krijgen een band samen.

Nadat Sam haar leven met het gezin weer weet op te pakken, gaan er allerlei deuren voor haar open. De positiviteit is hervonden en Sam ontplooit zich in een wereldster kajakken. Ze neemt zelfs deel aan de wereldkampioenschappen, ondanks haar verlamming.

Het prachtige nawoord van Sam is de kers op de taart van Penguin Bloom. Haar persoonlijke verhaal maakt het boek geheel af.

dec 17 Only 230 e1513074448623 dec 17 Only 227 e1513074523831

dec 17 Only 229 e1513074612858

Persoonlijke Leeservaring

Het boek vertelt eerst hoe Sam en Cameron elkaar leerden kennen en hun leven voordat de kinderen kwamen. Daarna vertellen ze over hun eerste verre reis en de gevolgen van het ongeluk. Vervolgens vertelt het gezin over hun leven na het ongeluk en hoe ze hier mee zijn omgegaan samen met Penguin. Het persoonlijke verhaal van Sam maakt het boek echt af. Een echte afsluiting van het leven van de familie Bloom samen met Penguin.
Ik heb het boek met een lach en een kleine traan gelezen. Dit boek zal ik nog vaak in mijn handen hebben. Het is zo positief en persoonlijk geschreven, dat ik alleen maar kan zeggen: Lees en bekijk dit boek met eigen ogen. Iedereen zal dan begrijpen waarom ik Penguin Bloom zo bijzonder vind.

 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten