Paradijs

Recensie Paradijs, Luuk Imhann

Paradijs: Boas heeft een voorgevoel dat de expeditie niet goed zal aflopen.

Zal zijn gevoel juist zijn, of is het juist het gevoel van een bange jongeman?

Paradijs

| auteur: Luuk Imhann | uitgeverij: Querido | Paperback en e-book | recensent: Cindy Strijkers- Brakel |

Recensie Paradijs

Inhoud

Boas, een student van begin 20, wordt door zijn vader, een bioloog, meegestuurd op een expeditie naar een afgelegen berg in Azie. De expeditie is bedoeld om onderzoek te doen naar de Narsalis Larvatus, een neusaap die in dat gebied leeft.

Er gaan verhalen rond over de berg, de berg zou geen indringers dulden. Boas heeft een voorgevoel dat de expeditie niet goed zal aflopen. Zal zijn gevoel juist zijn, of is het juist het gevoel van een bange jongeman?

De expeditiegroep, bestaande uit 5 expeditieleden, vindt al snel in dat ondoordringbare oerwoud, de neusaap die zij zoeken. En dat niet alleen, er worden meer inheemse dieren en planten gevonden waarbij de expeditieleden hun ogen uit kijken.

Dan gebeurt er een ongeluk en moeten de gidsen het kamp verlaten, waardoor de groep een aantal dagen het alleen moet zien te redden. Wat als de gidsen niet terug komen? Dan zouden ze afgesloten raken van de buitenwereld.

De vraag of de berg leeft en zich wil ontdoen van hen die niet op de berg horen begint te dagen bij Boas. Expeditieleden verdwijnen, worden ziek en wat heeft de kolonie neusapen ermee te maken? Of verliest iedereen zijn verstand en is het de waanzin die spreekt?

Persoonlijke Leeservaring

Cindy: De manier van schrijven is pakkend te noemen, ik zat al snel in het verhaal en het verhaal leest lekker weg. Het is interessant om te lezen wat afsluiting van de buitenwereld met mensen kan doen. De personages blijven wat aan de oppervlakte, wat in dit niet al te dikke boek, waar de essentie ligt op de vraag of iedereen gek is geworden, niet erg is.

Paradijs zit vol met symboliek en de essentie komt ruimschoots aan bod en laat ruimte achter voor de invulling van je eigen ideeën. Ik heb het boek met plezier gelezen.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten