papadag

Recensie Papadag, Jet van Vuuren

Inge: “Papadag is zeer geschikt voor liefhebbers van de boeken van Suzanne Vermeer, Linda van Rijn en Kiki van Dijk!”

papadag

| auteur: Jet van Vuuren | uitgeverij: Karakter uitgevers B.V. | paperback en e-book | recensent: Inge van de Vegte  |

Recensie Papadag

Inhoud

Op de eerste pagina’s van Papadag maak je al kennis met het merendeel van de hoofdpersonen van het boek. In 1979 waren de zussen Jolante en Heleen lid van een roeivereniging, waar ze samen met Bart, Stefan en J.J. een team vormden. Maud, de dochter van Heleen, gaat in 2015 intensief voor haar moeder zorgen. Het boek wisselt af tussen beide perioden; de 2015 hoofdstukken worden verteld vanuit Maud, de 1979 hoofdstukken voornamelijk vanuit de twee zussen.

Maud besluit dat haar moeder hulp nodig heeft en omdat ze te ver uit elkaar wonen om op en neer te reizen maakt ze dankbaar gebruik van de tip van de oude schoonmaakster van haar moeder, over een leegstaande flat in de buurt van haar moeder. Haar man Erik en hun zonen zijn niet blij dat Maud tijdelijk Walcheren verlaat, maar Maud is vastbesloten. Het zorg bieden aan haar moeder is een goede dekmantel voor haar eigenlijke vertrek; antwoord vinden op vragen uit het verleden, waaronder die rondom de dood van haar tante Jolante.

Persoonlijke Leeservaring

Inge (33): Papadag is een boek dat fijn weg leest, zoals we van Jet van Vuuren gewend zijn. Pas op de laatste bladzijdes wordt het volledige verhaal duidelijk, je wordt een aantal keer op het verkeerde been gezet. De titel had achteraf wat verder uitgediept mogen worden, er wordt in het boek een aantal keer aan gerefereerd, maar dat miste ik aan het eind. Opvallend vond ik dat het gezin van Maud meegaat in haar uitleg over het zorgen voor haar moeder; het is een situatie die vraagt om een definitieve oplossing, terwijl Maud niet verder vooruit kijkt. Daarnaast is de relatie tussen Maud en haar moeder niet zo goed, blijkt uit onderstaand citaat; 

“ Ik noem mijn moeder ‘ma’, een benaming waar ze een hekel aan heeft. Ze is mijn moeder, een slechte moeder, en daarom verdient ze het om kortweg ‘ma’ genoemd te worden. De minachting die in het woord doorklinkt was mijn enige wraak tot nog toe.”

Ook zijn Erik en de kinderen Maud niet komen bezoeken, waardoor het haar natuurlijk wel erg makkelijk gemaakt wordt. 

Conclusie: Na Eindfeest die mij persoonlijk tegenviel, is Papadag weer een leuk boek van Jet van Vuuren. Zeer geschikt voor liefhebbers van o.a. de boeken van Suzanne Vermeer, Linda van Rijn en Kiki van Dijk!

Winactie Papadag gesloten

Namens de uitgeverij mag Onlybyme een exemplaar van Papadag met een winactie weggeven. Ben jij fan van dit genre, of ken je iemand die je heel gelukkig maakt met dit boek? Doe gerust mee!

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek Papadag wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 16 april middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten