Pantserhart

Recensie Pantserhart, Jo Nesbo

Jo Nesbø heeft me met pantserhart weer enorm weten te verassen, ik schrok in eerste instantie dat dit boek zoveel pagina’s heeft, maar ik heb tot de laatste bladzijde de spanning gevoeld.

Pantserhart

| auteur: Jo Nesbø | uitgeverij: De bezige bij | paperback en e-book | recensent: Yvonne Vogels |

Recensie Pantserhart

Inhoud

Deel 8 van de Harry Hole serie.

De Noorse politie staat voor een raadsel, er zijn twee vrouwen vermoord met een mysterieus moordwapen. De doodsoorzaak is verdrinking, niet in water, maar in hun eigen bloed. De enige waarvan ze denken die hen kan helpen bij dit onderzoek lijkt van de aardbodem verdwenen te zijn. Kaja Sollness gaat naar hem op zoek, ze vind Harry Hole uiteindelijk in Hongkong, meer dood dan levend. Hij is op de vlucht, voor zichzelf, voor zijn schuldeisers en voor alles wat hij in Noorwegen kapot gemaakt heeft.

Uiteindelijk stapt Harry toch op het vliegtuig, niet om de politie te helpen, maar om zijn doodzieke vader te bezoeken.
In Noorwegen kruipt het bloed van Harry toch waar het niet gaan kan en merkt hij dat zijn interesse voor de moorden toch gewekt wordt. Harry en Kaja werken samen, onder de radar, want Harry is natuurlijk niet het toonbeeld van een goed politieman.

Al gauw blijken er meer motieven mee te spelen om Harry om hulp te vragen, niet alleen om de moordenaar te vinden maar ook om het korps Geweldsdelicten van de ondergang te redden. Lukt het Harry om nuchter te blijven om zijn steentje bij te dragen? En lukt het het team om de moordenaar te vinden die deze gruwelijke moorden heeft gepleegd?

Persoonlijke Leeservaring

Yvonne: Jo Nesbø heeft me met dit boek ook weer enorm weten te verassen, ik schrok in eerste instantie dat dit boek zoveel pagina’s heeft, maar ik heb tot de laatste bladzijde de spanning gevoeld.

Het pantserhart telt ruim 700 bladzijdes, en na 400 bladzijdes leek het al duidelijk te zijn wie de dader was, ik dacht op dat moment, hoe in hemelsnaam krijgt de schrijver de andere 300 bladzijdes gevuld met spanning om het boek boeiend te houden. Nou dit is gelukt hoor, het boek bleef maar nieuwe intriges en wendingen geven waardoor het tot de allerlaatste letter spannend is gebleven. Jo Nesbø heeft dit boek op zo’n manier geschreven dat ik maar wilde blijven lezen. Het is dat ik ook nog andere verplichtingen had zodat ik het boek ook weg moest leggen maar anders had ik het in 1 ruk uitgelezen.

De kwaliteit van het verhaal is ook erg goed, de manier van schrijven is beeldend en het voelde ook of ik erbij was steeds. De omschrijvingen van de omgeving vond ik erg goed en diepgaand maar tegelijkertijd niet langdradig. Zoals hij de omgeving steeds omschreef kon ik meelopen met de karakters en zelfs bijna de omgeving ruiken en de warmte of kou voelen die Nesbø beschreef.

De hoofdpersoon Harry, maakt in dit verhaal wat mij betreft ook een zekere ontwikkeling door, in positieve zin. Hij veranderde van de persoon die Kaja in Hongkong ophaalde, naar iemand die het onderzoek volledig over nam. Uiteindelijk blijft Harry Hole zijn eigenwijze zelf, het boek heeft dan ook nu weer een open einde over hoe het verder zal gaan met deze bijzonder intrigerende politieman.

 

Winactie Pantserhart

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Pantserhart wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 10 december middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten