Paal 15 | 15 schrijvers, 15 waddenverhalen

Recensie Paal 15, verhalenbundel

Paal 15 is een echte aanrader voor lezers van korte verhalen die zich afspelen op of rond de wadden. De verhalen leven, zijn goed geschreven en sommige zouden zomaar echt gebeurd kunnen zijn.

Paal 15 | 15 schrijvers, 15 waddenverhalen

auteur: 15 auteurs |  uitgeverij: Droomvallei | paperback | recensent: Antoinette van Steeg

Recensie Paal 15

Inhoud

In paal 15 hebben 15 Nederlandse vrouwelijke auteurs op Ameland een kort verhaal geschreven tijdens een schrijfweek. Deze zijn gebundeld tot dit prachtige verhalenbundel.

Wat dit boek zo divers maakt zijn de totaal verschillende verhalen. Waar de een de insteek richting feelgood maakt, geeft de ander de voorkeur aan spanning. De rode draad door alle verhalen is dat de gebeurtenissen stuk voor stuk op de Waddeneilanden plaats vinden.

Paal 15 is opgedeeld in de 4 seizoenen en kennen stuk voor stuk een goed verhaal. Het niveau van de verhalen ligt hoog. Een leuk initiatief is dit boek geworden en smaakt naar meer.  Qua inhoud wil ik jullie niet teveel prijsgeven omdat anders er teveel spoilers gegeven kunnen worden.

Auteurs die tijdens de schrijfweek een verhaal schreven voor Paal 15 zijn: Marelle Boersma, Bente van de Haar, Esther van der Ham, Monique van Hest, Eveline Jongen, Antoinette Kalkman, Lisette van Kasteren, Petra Knaapen, Anita Kok, Jolanda Pikkaart, Gerda Scholts, Mirjam Schoots, Madeleine ten Thij, Esther van de Ven en Bianca Witmer.

Bijdrage aan de Waddenvereniging

Voor elk verkocht exemplaar doneert Droomvallei Uitgeverij, namens de auteurs, 1 euro aan de Waddenvereniging. Bron

Persoonlijke beleving

Antoinette(42): Paal 15 is een heerlijk geschreven boek met een hoge diversiteitsgehalte. Ik heb de verhalen niet achtereen gelezen, maar steeds een verhaal voor het slapen gaan. Op deze wijze kreeg ik echt het gevoel steeds het verhaal echt te voelen en te beleven.

De auteurs waren bij mij niet allemaal bekend. Juist dit geeft het boek zo’n heerlijke flow. Ik lees graag werken van onbekende auteurs omdat je niet weet wat je kan verwachten. Paal 15 is een perfecte mengeling van bekend en onbekend. Alle 15 auteurs hebben een goed, sterk verhaal geschreven, waarbij het waddengebied bijna voelbaar en ruikbaar was. Die heerlijke zeewind en geur. Was het maar waar!

Paal 15 is een echte aanrader voor lezers van korte verhalen die zich afspelen op of rond de wadden. De verhalen leven, zijn goed geschreven en sommige zouden zomaar echt gebeurd kunnen zijn.

Een verrassend geschreven bundel is Paal 15 geworden.


Eerdere recensies:


Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten