Opstaan

Recensie, Opstaan, Jackie van Laren

Opstaan is een heerlijke feelgood roman waar iedereen blij van zal worden. Wat mij betreft hét boek van 2017.

Opstaan              | auteur: Jackie van Laren | uitgeverij: Boekerij | paperback en e-book | recensent:  Inge Hogevonder |

Recensie opstaan

Inhoud

Opstaan is het, los te lezen, vervolg op de eerder verschenen roman Vallen.  In Vallen leerde Anne de stoere rocker Rory kennen. Rory is bekend onder de naam Roar en beroemd als leadzanger van een rockband. Ze viel als een blok voor hem en hij voor haar. Ook is ze helemaal gek van zijn zoontje Rowland. Maar na een stormachtig jaar is hun relatie gestrand en hebben ze beide hun leven weer opgepakt. En dat is waar opstaan begint.

Anne heeft het goed voor elkaar. Ze heeft samen met haar beste vriendin Georgie de rust opgezocht op St. Mary’s. Dit is één van de Britse Scilly-eilanden. Hier herkent niemand haar als de ex-vriendin van de beroemde Roar. Ze runnen hier een restaurantje. Het loopt prima en ze zijn goede vrienden met iedereen op het eiland. Langzaam begint Anne’s gebroken hart te helen, denkt ze…

Rory snapt maar niet waarom het ooit mis heeft kunnen gaan tussen hem en Anne. Hij blijft maar aan haar denken. Hij heeft in de tussentijd zich helemaal op het werk gestord. Maar dan gaat de knop om, hij is er klaar mee. Hij wil zijn zoon dicht bij zich hebben en hij wil Anne zoeken. Bij zijn laatste opdracht ontmoet hij tv-kok Woz. Deze nodigt hem uit om eens langs te komen bij zijn nieuwe werk. Koken in een klein restaurantje op het eiland St. Mary’s. Rory pakt het aanbod aan. Echter blijkt dit onschuldige tripje grote gevolgen te hebben…

Persoonlijke Leeservaring

Inge H: Vanaf de eerst bladzijde is het genieten. Er wordt eerst even een korte samenvatting gegeven van Vallen. Dit zorgde ervoor dat mijn geheugen weer even opgefrist was, aangezien het al enige tijd geleden was dat ik Vallen had gelezen. Ook is dit een goede toevoeging voor mensen die het boek nog niet hebben gelezen want hierdoor is Opstaan ook prima los als roman te lezen.

Vervolgens is het boek opgedeeld in hoofdstukken geschreven vanuit Anne of vanuit Roar (Rory). Dit staat iedere keer boven het hoofdstuk en zorgt ook nooit voor verwarring. Extra leuk zijn de vlindertjes bij ieder hoofdstuk, hier werd ik helemaal vrolijk van.

De schrijfstijl van Jackie van Laren is erg vlot en beeldend. Ik vloog door het boek. Ze weet je aan het boek gekluisterd te houden en je kunt precies voor je zien wat er gebeurd. Je wilt iedere keer weten hoe het verder gaat met Anne, Rory of één van de andere personages. Ook is er de onderhuidse spanning tussen Anne en Rory die je kunt voelen. Verder weet Jackie er geen voorspelbare roman van te maken. Ik heb een aantal keer met mijn handen in het haar gezeten omdat er weer een onverwachte wending in zat dat er voor zorgde dat Anne en Rory toch niet bij elkaar kwamen. Ik hou nou eenmaal van een ‘happy end’.

Het einde van het verhaal was voor mij dan ook zeer bevredigend. Maar dit einde had je in het begin van het boek niet kunnen voorspellen wat het verhaal juist zo leuk maakt. Het is een mooi afsluitend einde waarnaar je met een gelukzalig gevoel het boek weg kunt leggen. Opstaan is een heerlijke feelgood roman waar iedereen blij van zal worden. Wat mij betreft hét boek van 2017.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten