Opgesloten

Recensie Opgesloten, Belinda Bauer

Opgesloten liet recensent Sharon avonden achtereen lezen tot ze wist hoe het nu werkelijk in elkaar zat!

Opgesloten

| auteur: Belinda Bauer | uitgeverij: AW Bruna | paperback en e-book | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Opgesloten

Inhoud

In het kleine plaatsje Shipcott gebeurd eigenlijk nooit iets. Iedereen leeft zijn eigen leven waaronder ook politieman Jonas Holly. De stad leeft rustig voort totdat er opeens een noodlottig ongeval plaatsvindt.

Er is een moord gepleegd, die de hele stad opschrikt. Gegrepen door de ongeloof dat dit in deze stad gebeurt, start Jonas een onderzoek. Hij stort zich helemaal op het onderzoek, maar al snel blijkt dat dit voor korte duur is. Het onderzoek wordt overgenomen door een rechercheur van een grotere stad.

Jonas kan het onderzoek maar niet loslaten, waarna hij besluit om zijn eigen onderzoek te starten. Echter blijkt het lastig te combineren als hij de zorg van zijn vrouw die MS heeft volledig op zich moet nemen. Het gaat slechter met haar maar ondanks dat laat Jonas zich niet uit het veld slaan. Hij wil/moet ervoor zorgen dat het opgelost wordt. Zeker als hij erachter komt wie de moordenaar zou kunnen zijn. Als er nog meer moorden worden gepleegd in Shipcott wordt de ophef steeds groter.

Wie heeft dit gedaan? Zal Jonas de werkelijke moordenaar kunnen vinden?

Persoonlijke Leeservaring

Sharon (23): Dat ik dit boek maar moeilijk weg kon leggen, had ik al na het lezen van twee bladzijden door. De spanning die in het verhaal gelegd werd was voelbaar. Ik wilde weten wie de dader was en het liefst zo snel mogelijk. Ik vond de schrijfstijl van de schrijfster dan ook erg prettig. Het boek las zich erg makkelijk weg wat er voor zorgde dat ik het boek zo uit had.

Wat ik zelf wel een beetje jammer vond was dat je pas op het einde echt begreep waar het eerste hoofdstuk over ging. Het verhaal laat je dus erg in het ongewis, waardoor je in je hoofd allerlei scenario’s gaat bedenken. Nu weet ik dat dit ook wel een beetje de bedoeling is bij een boek, maar iets meer duidelijkheid was prettig geweest.

Al met al heeft dit boek ervoor gezorgd dat ik avonden alleen maar heb gelezen. Het verhaal hield me bezig en de flashbacks zorgden ervoor dat ik mee ging leven met de hoofdpersonen. De plot die verwerkt zit in het einde zag ik dan ook niet aankomen.

Opgesloten is dan ook zeker een aanrader.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten