Op vakantie met de familie muis

Recensie Op vakantie met de familie muis, Marianne Dubec

Ga je mee op vakantie met de familie Muis? Mama Muis gaat op verschillende plekken pakjes bezorgen en jij mag mee. Staat je koffer al klaar?

Op vakantie met de familie muis

| auteur: Marianne Dubec | uitgeverij: Querido | Hardcover | recensent: Sharon Op ‘t Root |

Recensie Op vakantie met de familie Muis

Inhoud

Het gezin van postbode Muis gaat op vakantie. Ze gaan de hele wereld over, van land naar land waar ze allerlei spannende avonturen meemaken. Het gezin gaat met een echt cruiseschip mee, ze gaan naar de woestijn en kamperen ook gewoon in het bos. Ze maken een wereldreis en overal waar ze komen leveren ze een speciaal pakje af. Mama Muis is dan ook niet voor niks een postbode.

Op vakantie met de familie muis      Op vakantie met de familie muis

Persoonlijke Beleving

Sharon (23): Dit boek is een echt prentenboek. Hierdoor ligt de focus op de plaatjes. De tekst van het verhaal zorgt ervoor dat je naar de afbeeldingen gaat kijken. Waardoor je de voorwerpen die beschreven worden in de tekst gaat zoeken. Hierdoor is dit boek dan ook een interactief boek wat voor plezier zal zorgen met je dreumes/peuter/kleuter.

In dit boek zit niet echt een logische verhaal. Elke pagina staat los van elkaar, al kan je er wel uit opmaken dat de familie Muis op wereld reis is. Op elke pagina bezoeken ze een ander land waar de familie Muis weer iets anders meemaakt. Persoonlijk vind ik het jammer dat het verhaal niet echt doorloopt, maar ik snap goed dat dit ook veel voordelen heeft. Vaak zie je dat jongere kinderen een lagere spanningsboog hebben en ze dus verder bladeren in het boek. Als ouder kan je dan niet het verhaal door lezen, in dit boek kan dit wel. Wat zeker een pluspunt is.

Ik vind dit dan ook een erg leuk boek, het zal jongere kinderen erg aanspreken, de tekst is begrijpelijk en de afbeeldingen zijn duidelijk.

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten